29 / 04 / 2024

Ayla İnan Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

Ayla İnan Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

İnanlara ait Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı 'nın Erzincan 'daki Ayla İnan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Başbakan 'ın Erzincan ziyareti sırasındaki toplu açılış töreni ve Ulaştırma Bakanının katılımıyla hizmete açıldı  



İnanlara ait Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı 'nın Erzincan 'daki Ayla İnan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Başbakan 'ın Erzincan ziyareti sırasındaki toplu açılış töreni ve Ulaştırma Bakanının katılımıyla hizmete açıldı. Vakfın diğer projesi Terzi Baba İlköğretim Okulu ve Vehbi Hayyat Koleji 'nin de temel atma töreni gerçekleştirildi.


MİKEV (Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı) tarafından yapımına 2010 ortasında başlanan Ayla İnan Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu, gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın Erzincan 'da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninin akabinde yurtta gerçekleştirilen özel törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'ın açtığı Ayla İnan Yurdu, 220 yatak kapasitesine sahip.

Açılış töreninden bir gün önce de yine MİKEV 'e ait Terzi Baba İlköğretim Okulu ve Vehbi Hayyat Koleji 'nin de temel atma töreni gerceklestirildi.

Mimar Sinan İmar, Kültür ve Eğitim Vakfı ve İnanlar İnşaat Başkanı Serdar İnan, bölge insanına hizmet götürmeyi hedefleyen vakıf projelerine son derece önem verdiklerini ve toplumun yükselişine katkıda bulunacak projelerini sürdüreceklerini belirtti. Serdar İnan, son dönemlerde büyük gelişme gösteren Erzincan 'ın, üniversite konusunda da hızlı bir büyüme gösterdiğini ifade etti. İnan, artan öğrenci sayısıyla birlikte oluşan yurt ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunduklarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel çakır, MİKEV ve İnanlar İnşaat Başkanı Serdar İnan, Murat İnan, Ayla İnan ve çok sayıda davetli katıldı. Yurda annesinin adını koyan Serdar İnan, annesi adına yazdığı şiiri okuyarak annesini sahneye davet etti. şžiirde yer alan ‘düzelteyim dünyayı; ayağın takılmasın ' mısraları salonda duygu dolu anlar yaşattı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açılışta gördüğü kalabalığın heyecan ve coşkusundan mutluluk duyduğunu belirtti. Yıldırım, Erzincan Üniversitesinin 3 sene içinde Türkiye'nin önemli üniversiteleri arasında yerini aldığını söyleyerek,Erzincan 'da 13.000 'e yakın yüksek öğrenim öğrencisi bulunduğunu ve bu öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına destek verecek bir yurdu hayata geçirmenin Erzincan 'a önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Yurdun inşaatının müteahhitliğini üstlenerek yurdu 8 ay gibi kısa bir sürede açılışa hazır hale getiren Ayhan Selçuk, tesisin Erzincan 'daki öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacağını, kendilerinin de bu nedenle binayı hızla faaliyete geçecek hale getirdiklerini belirtti.

Açılış töreninden bir gün önce de Vali Abdülkadir Demir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel çakır, İnan Ailesi ve Erzincan halkının katıldığı bir akşam yemeği düzenlendi. Yemekte konuşan Vali Demir, MİKEV ve İnanlar İnşaat Başkanı Serdar İnan 'a, memleketi Erzincan 'a eğitim adına sunduğu anlamlı katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Yemek, okunan şiirlerle devam etti.

Serdar İnan, Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.
Serdar İnan ayrıca,   açılış öncesinde Otlukbeli Özel İlköğretim Okulu 'nda da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Türkiye ekonomisinin gelişimi hakkında öğrencilere bilgi veren Serdar İnan, Türkiye 'nin inşaat sektöründe dünyanın 2. büyük sektörü olduğunu belirtti. Serdar İnan farklılıkların da hayata renk kattığını ve ilerlemeye katkıda bulunduğunu vurgulayarak “Bütün yapraklar aynı olsaydı, nerede kalırdı ormanın güzelliği ” sözleriyle sevgi ve hoşgörünün önemini de dile getirerek konuşmasını tamamladı. İnan 'ın konuşması Özel Otlubeli İlköğretim öğrencileri tarafından büyük ilgiyle izlendi.


Geri Dön