28 / 04 / 2024

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 



İnşaat sektöründe aylık 60-70 bin lira maaşla usta bulunamaması, sektörde ciddi bir sorunu gözler önüne seriyor. Sakarya'da müteahhitlik yapan Zeynep Alkan çalışacak usta bulamayınca, baretini giyerek inşaatta ustalığa başladı.

60-70 BİN LİRAYA ÇALIŞACAK USTA BULUNAMIYOR!

Medyabar'da yer alan habere göre; Türkiye’de inşaat faaliyetleri oldukça artarken, sektörde çalışacak işçi sıkıntısı ise çıkmaza girdi. Son dönemde inşaat sektöründe çalışacak usta sıkıntısı yaşanıyor. Aylık 60-70 bin lira maaşla çalıştırılacak inşaat ustası bulunamıyor.

Özellikle inşaat maliyetlerinin arttığı şu dönemde işverenler, çalıştıracak demirci, sıva, boya ustası bulmakta zorlanıyor.

KADIN MÜTEAHHİT USTALIĞA BAŞLADI

Sakarya'da çalışan Müteahhit Zeynep Alkan inşaatta çalıştıracak usta bulamadığı için, inşaatta zaman zaman tuğla örüp, ustalık yaptığını ve ustalara yardım ettiğini söyledi. 

Alkan, usta bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, "Yüksek paralar verdiğimiz halde usta bulamıyoruz ve baretimi takıp inşaatta ustalarla birlikte çalışıyoruz, sadece mühendisler yetiştirerek inşaatları yapamayız okullarda kalifiye ara elaman yetiştirmemiz gerekli.''dedi.

 Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

MALİYETLER KONUT FİYATLARINA YANSIYOR

Alkan, deprem bölgesine ve yurt dışına giden çok ustalar olduğunu söyledi. Bu ustaların döviz üzerinden maaş almaları Türkiye'de çalışacak ustalarının sayısını azalttığını belirtti. Bu durumun maliyetleri arttırdığını belirten Alkan ''Bizim maliyetimiz arttığında burada vatandaşa yansıyor. Vatandaş da konut almakta zorlanıyor.'' dedi. 

EĞİTİMİ VERİLMELİ...

Alkan ''Bunun eğitimini verebilmeli. Kendi kadrosunda sürekli işçi bulundurmalı diye düşünüyorum.  Bu ülke hepimizin bu ülkede Yaşayan herkesin bir gerçeği var.

Yani bizler hem yatırımcı hem İstihdama katkı verip hem de gelip inşaatta çalışmak yani doğru bir şey değil. Bence herkes işini yapabilmeli.'' ifadelerini kullandı. 

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

Mühendisler işi bırakıyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!


 


Geri Dön