Sektörel

Aylık ev taksidi kaç lira olacak? Yeni Evim Kampanyası’ndan detaylar ardı ardına geliyor

​​​​​​​Orta gelirlilere ev sahibi olma imkanı veren Yeni Evim Kampanyası’nın detayları ortaya çıkmaya başladı.  Aylık kaç lira taksit ödenecek? İlk 3 yıl taksit miktarı ne kadar olacak? İşte detaylar… 69 faiz ve 15 yıl vadeyle ev sahibi olma olanağı veren “Yeni Evim Kampanyası”nın ayrıntıları şekilleniyor

Orta gelir grubundan vatandaşlara yüzde 0.69 faiz ve 15 yıl vadeyle ev sahibi olma olanağı veren “Yeni Evim Kampanyası”nın ayrıntıları şekilleniyor.

Aylık yüzde 0. 69'dan başlayan kredi faiz oranlarıyla orta gelir grubuna yönelik konut finansman paketi olan Yeni Evim Projesi’nin ayrıntıları açıklandı. 16 Ocak itibarıyla başlayacak proje,  sadece yeni konutlarda geçerli olurken, kampanyadan konutu sahibi olmayanlar yararlanabilecek. Asgari peşinat oranı yüzde 10 olurken, azami vade süresi ise 15 sene olarak belirlendi.

Yeni Evim Kampanyası ile ev alanlar aylık kaç lira taksit ödeyecek? İlk 3 yıl taksit miktarı ne kadar olacak? İşte detaylar…
 

Kredi faizi/kar payı yüzde 0.69’dan başlıyor.  Taksitler hanenin toplam gelirinin yüzde 40'ını geçmeyeceği paket kapsamında ilk 3 yıl aylık taksitleri ise bir kısmını geri ödeme koşuluyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstleniyor. İlk 3 sene için taksit miktarı böylece aşağıya çekilmiş olacak.

TAKSİTLER KAÇ LİRADAN BAŞLIYOR?

Habertürk Gazetesi’nin haberine göre, taksitler ortalama 9 bin 720 lira ile 55 bin 265 lira arasında farklılık gösteriyor. İlk 3 yıl aylık taksitlerin bir bölümünü, geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenirken, hazine destekli 1 milyonluk finansman miktarında ilk üç yıl 4 bin 410 TL taksit ödemesi yapılacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kampanyadan 1. Bölge için maksimum geliri 80 bin TL, 2. Bölge için 65 bin TL ve 3 bölge için 45 bin TL'ye varan kişiler yararlanabilecek.

AA muhabirinin  hesaplamasına göre, yüzde 0,69 faiz oranı ve 15 yıl vade için maksimum 4 milyon 500 bin liralık kredi çekilebilecek. Buna göre aylık kredi ödemesi yaklaşık 43 bin 735 liraya, toplam yapılacak geri ödeme de 7 milyon 872 bin liraya yaklaşacak.  Bu miktar eğer 10 yıl vade ile çekilirse aylık ödeme mikarı ortalama 55 bin 265 lira, borcun toplam geri ödemesi ise 6 milyon 632 bin lira olacak.

HANGİ EVE NE KADAR TAKSİT ÖDENECEK?

3 milyon liralık bir evin kredisinde ise, kredinin yaklaşık aylık ödemesi 15 yıl vadeli olarak 29 bin 160 lira, 10 yıl vadeli olarak 36 bin 845 lira seviyesinde olabilecek. Toplam geri ödeme miktarı 15 yıllık kullanımda yaklaşık 5 milyon 250 bin lira, 10 yıllık vadede ise 4 milyon 421 bin lira civarı olacak.

Orta gelirliye konut kampanyası yarın belli oluyor! Faiz oranı kaç olacak?

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?