Ekonomi

Aylıklarını yüzde 36 zamlı hali ne zaman yatırılıyor? İşte tarih netleşti! Tam 7125 TL yatırılacak

Zamlı aylıkların yatma tarihi kesinleşti. Yapılan zam tam yüzde 36.  Zamlı aylığı alanlar bu ay en az 7.125TL alacak.O ödemeleri alacak olan kişilerin maaş tarihleri kapıda

Yapılan zamlarla yüzde 36 zamlı şekilde aylıkların yatacağı tarih kesinleşti. O ödemeleri alacak olan kişilerin maaş tarihleri kapıda. Dul ve yetim aylığının zamlı ödenmesinin detayları ve takvimi detaylandırıldı.

Emekli olan kişilere en alt kademeden en az 7 bin 500 TL maaş alacak. Durum bu şekilde olunca dul ve yetim maaşları için de beklenen ve istenen zam haberi geldi. Ekonomik açıdan herkesin zor dönemleri yaşanırken, yetim ve dul kişilerden bu zorluğun daha fazla yaşandığına dair bilgiler gelmektedir. Yapılan bu zam onlar için büyük önem taşıdı ve heyecan uyandırdı.

 

2023 dul ve yetim aylıklarına ne kadar zam geldi?

2023 aylıkları için vatandaşlar sık sık aramalar yapıyor. Yetim ve dul aylığı geçimini sağlamak zorunda ek geliri olmayan vatandaşlar için yapılan zamlar oldukça önemli oluyor. Emekli maaşları için yapılan zamlardan sonra dul ve yetim aylıklarına da yüzde 36 zam yapıldı. Yapılan zamlardan sonra dul ve yetim olup maaş almayanlarda başvuru yapmak istiyorlar. Peki dul ve yetim aylığı için başvuru nasıl yapılır? Aylıklar yapılan zamlarla kaç para olarak yatacak? Dul ve yetim maaşını kimler alabilirler?

 

 

Dul ve yetim maaşı ikramiyesi

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, Nisan 2023 ödemelerinin dosyaya göre 7.000.500 TL ve 8.8 milyon emekliye yapılacağı belirtildi. Emeklilere yapılan zamdan sonra Nisan ayında dul ve yetim aylıkları da zamlı olarak hesaplara eklenecek.

Yapılan zamlardan sonra dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara Ramazan ikramiyesi olarak ödenecek ödemeler de aynı şekilde zamlandırıldı. Böylece nisan ayında 1100 TL olan ikramiye 2000 TL'ye yükseldi. Yani yapılan zammın oranı aylık 4125 TL'den 5625 TL'ye, ikramiye tutarı 825 TL'den 1500 TL'ye yükseldi. Bu durumda %75 oranında dul ve yetim aylığı alan vatandaşların net mevduatı 7.125 TL olacak.

9 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım maaşı Nisan'da bayramdan önce erken yatacak mı?

EYT'den emekli olup çalışanlar dikkat! Daha fazla maaş alabilirsiniz...

EYT’liler nisan ayında köşe! EYT'liler ilk maaşta ne kadar para alacak? Emekli maaş ve ikramiyeleri ne zaman ödenecek?