27 / 04 / 2024

Aylin Selen kimdir? Aylin Selen ne iş yapmaktadır? 

Aylin Selen kimdir? Aylin Selen ne iş yapmaktadır? 

Aylin Selen TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesidir. Aylin Selen, 1991 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra çalıştığı firmaları takiben 1994 senesinde Akfen Grubu’na geçmiştir.



Aylin Selen daha sonra 1997 senesinden itibaren de Türkiye’nin ilk havalimanı yap-işlet-devret projesi olan Atatürk Havalimanı projesinde, yapım döneminde Teknik Müdür ve işletme döneminde ise Teknik Hizmetler Direktörü olarak görevde bulunmuştur. Buna göre, Atatürk Havalimanı yapım döneminde gösterilen başarının ardından da “Beyond Construction” adlı kitapta derlenmesi konusunda ODTÜ’lü profesör ve öğretim görevlileri ile Aylin Selen ayrıca bu başarı hikayesini ve yap-işlet-devret projesinin hazırlık çalışmaları ve işleyişinin çeşitli üniversiteler ve kongrelerde de anlatılmasında görevlerinde bulunmuştur.

Aylin Selen kimdir? Aylin Selen ne iş yapmaktadır? 

Sayın, Aylin Selen 2003 senesinde TAV İnşaat’ın kurucu Genel Müdürü olan Aylin Selen, TAV İnşaat’ın havalimanı ve çok katlı bina projeleri ile Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğudaki projelerinde görev aldı. Selen, 2010 yılından itibaren Kamu-Özel İşbirliği (PPP) ve mühendislik, tedarik ve inşaat sözleşmeleri (EPC) başta olmak üzere danışmanlık hizmeti devam etmektedir.

TAV HAKKINDA

1997 senesinde kurulan TAV Havalimanları, son otuz yılda küresel havacılık sektöründe yaşanan olağanüstü büyümenin de etkisiyle bir başarı hikayesine dönüştü.

TAV, teknolojik gelişmeler ve küreselleşme ile birlikte gelen ekonomik ilerlemede hava yolu ile ulaşım, dünya genelinde toplumun farklı kesimleri için her geçen gün daha da erişilebilir hal almıştır. Sektörün devlet kontrolünden çıkarılması ile pazara, uzun yıllardır faaliyet gösteren büyük havayolu şirketlerinin yanı sıra düşük maliyetli ve bölgesel hizmet veren yeni oyuncular katıldı, böylelikle farklı seçenekler ve teklifler sunulmaya başlandı. Topla ve dağıt modeli ise global bağlanabilirliği artırdı.

Sınırların kalktığı ve değişen nitelikteki tehditlerle karşı karşıya kalan küresel dünyada güvenlik, kritik bir önem kazandı. 1990’lardaki yaklaşık 2 milyar olan küresel yolcu trafiği 2019 yılına gelindiğinde 9 milyarı aştığı kaydedildi. 

Muharrem Hilmi Kayhan kimdir? Muharrem Hilmi Kayhan ne iş yapmaktadır? 

İsmail Kemaloğlu kimdir? İsmail Kemaloğlu  ne iş yapmaktadır?

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman ne iş yapmaktadır?

Ali İhsan Kamanlı kimdir? Ali İhsan Kamanlı ne iş yapmaktadır?

Geri Dön