Aynı ay içinde 2 kez rapor alınır mı? Raporlu günler sigortadan sayılır mı?
Rapor konusu pek çok çalışan vatandaşın kafasını kurcalamaktadır. Özellikle rapor alma süresi ve bu raporun tazminatı nasıl etkilediği merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!İstirahat sonrasında kontrol muayenesi ile raporda belirtilmiş ise, bu süre 20 günü geçmemek kaydı ile uzayabilir ve 20 günü geçen istirahat raporlarının sağlık kurulu tarafından verilmesi gerekir
2 HAFTA ÜST ÜSTE RAPOR ALINIR MI? NE KADAR ARAYLA RAPOR ALINIR?
Tek hekim raporu ile tek seferde en çok 10 gün istirahat raporu verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi ile raporda belirtilmiş ise, bu süre 20 günü geçmemek kaydı ile uzayabilir ve 20 günü geçen istirahat raporlarının sağlık kurulu tarafından verilmesi gerekir.
İşte çalışan kesimin aldığı istihbarat raporu ile ilgili merak edilen detaylar…
AYNI AY İÇİNDE 2 KEZ RAPOR ALINIR MI?
İstirahat raporunun aynı ay içinde kaç defa alınabileceği sorgulanıyor. Aynı ay içerisinde iki kez veya 5 kez sayı fark etmeksizin rapor almanın bir sakıncası yoktur ancak burada dikkat edilmesi gereken üç temel şey var. Öncelikle rapor gerçek bir hastalığa dayalı şeklinde, gerçek bir rapor olmalı. Daha sonra ise rapor hakkı kötüye kullanılmamalıdır. Son olarak da rapor süresi ihbar süresi 6 haftayı geçmemelidir.
AİLE HEKİMİ 10 GÜN RAPOR VEREBİLİR Mİ?
Aile hekimleri de ilk seferde en fazla 10 günlük rapor verebilir, 10 günün sonucunda ise tekrar doktora gidilerek değerlendirme yapılabilir. Kontrol raporundan sonra ya işe dönebileceği ya da tekrar en fazla 10 günlük rapor kullanabileceği yönünde karar alınabilir.
RAPORLU GÜNLER SİGORTADAN SAYILIR MI?
Raporlu günler, sigorta olarak sayılır. Raporlu günler için işverenin kural olarak, ücret ödeme yükümlülüğü olmadığı belirtmekte fayda var. Bu durumda, işçisine ayrıca ücret ödemeyen işveren, SGK'ya raporlu günleri 01-İstirahat olarak bildirir ve bu şekilde bu işçi için sigorta primi ödenmemektedir.
RAPOR ALMAK TAZMİNATI ETKİLER Mİ?
Bir işçinin işyerinde çalıştığı sırada almış olduğu istirahat raporlarının kıdem süresine eklenmesi gerekmektedir. İşçinin çalıştığı sırada bir defada ihbar önelini altı hafta geçen istirahat raporu süresinin kıdem tazminatı hesabında dikkate alınamayacağı, kararlılık kazanmış olup bu bir Yargıtay uygulamasıdır.
İstanbul Avrupa Yakası TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ İstanbul 2022 nerede yapılacak?
2023 engelli maaşı zammı! Engelli maaşı 2023 ocak ayında ne kadar olacak?
1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?