27 / 04 / 2024

Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu ne iş yapar? Ayşe Canan Ediboğlu kariyeri nedir?

Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu ne iş yapar? Ayşe Canan Ediboğlu kariyeri nedir?

Tüpraş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu, Lise öğrenimini Ancaster House School’da aldıktan sonra Southampton Üniversitesi’nde (İngiltere) ekonomi alanında yükseköğrenimini bitirmiştir.



Ayşe Canan Ediboğlu, aynı okulda finansal yönetim ve kontrol üzerine yüksek lisans dereceside yapmıştır. Southampton Üniversitesi’nde araştırma asistanlığı yapıp ardından iş yaşamına 1980 senesinde Shell’de Planlama Müdürü olarak devam etmiştir.

Ayşe Canan Ediboğlu sonrasında, Shell Türkiye’de farklı görevlerde bulunurken daha sonra 2002 yılında şirket Genel Müdürü ve 2006’da Shell Türkiye Ülke Müdürü unvanını almıştır. 2006-2009 yılları arasında Shell-Turcas Petrol A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstlenmiştir. Ayşe Canan Ediboğlu, 2012-2018 yılları arasında ise Aygaz Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevde bulunmuştur. Ayrıca 2010 yılından bu yana da Türkiye’deki ING Bank’ta bağımsız yönetim kurulu üyesidir.

Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu ne iş yapar? Ayşe Canan Ediboğlu kariyeri nedir?

Öte yandan , Ayşe Canan Ediboğlu, Mart 2018’den bu yana Tüpraş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. Ayşe Canan Ediboğlu, evli ve 2 erkek çocuğu annesidir.

TÜPRAŞ HAKKINDA

Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983'te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan ve 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilen anonim şirket.

TÜPRAŞ KAMU M ÖZEL Mİ?

Tüpraş kimin? Tüpraş şirketinin sahibi kim? Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983' yılında Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait dört petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı firma olarak kurulan ve 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilen anonim şirkettir.

İsmail Ergun kimdir? İsmail Ergun ne iş yapar? İsmail Ergun eğitim ve kariyeri nedir?

Can Çaka kimdir? Can Çaka'nın eğitimi ve kariyer durumu nedir?

Gülin Reyhanoğlu kimdir? Gülin Reyhanoğlu eğitim durumu nedir?


Geri Dön