28 / 04 / 2024

Ayşegül İldeniz kimdir?

Ayşegül İldeniz kimdir?

Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı olan Ayşegül İldeniz kimdir? Ayşegül İldeniz ne zamandan beri İntel'de hizmet veriyor? İşte Ayşegül İldeniz'in biyografisi ve İntel çalışmaları...



Ayşegül İldeniz kimdir?

Ayşegül İldeniz, Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı. Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisi’ne en kıdemli Türk kadın yönetici olarak gidiyor. 


Ayşegül İldeniz'in eğitim hayatında Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İşletme ile San Francisco State University Edebiyat Fakültesi Masterı, Elektronik Haberleşme Sanatları yer alıyor.


67 ülkede 1.2 milyar insanın sorumluluğunu taşıyan Ayşegül İldeniz, 2001 - 2004 yılları arasında İntel'de yalnız İntel Türkiye Ülke Müdürü iken 2004 yılından beri İntel'de Orta Doğu, Türkiye, Afrika Bölge Müdürü olarak çalışıyor.


İldeniz, 1998 - 2001 yılları arasında ise İntel'de Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü idi.


Yeni Teknolojiler Bölümü’nün Dünya Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak olan Ayşegül İldeniz, gelecek teknolojilerinin geliştirilmesi ve yönetilmesinden sorumlu olacak.


İldeniz, bundan sonra Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde başta giyilebilir teknolojiler olmak üzere şirketin gelecek nesil teknolojilerini geliştirmek, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak, stratejik işbirlikleri ve yatırımlarını planlamak için çalışacak olan beyin takımına liderlik edecek.


Ayşegül İldeniz’in, Intel’in Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde insanların hayatlarını teknoloji ile dönüştürmek ve iyileştirmek için gerçekleştirdiği birçok önemli projede imzası bulunuyor. 


İldeniz’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Bölgede Intel Öğretmen Programı kapsamında 2 milyon öğretmene, Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaşıldı. 


İldeniz’in insanları teknoloji ile tanıştırmak, teknolojiye daha kolay erişmelerini sağlayarak hayatlarını iyileştirmek amacıyla Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global bir projeye dönüştü. Yine Türkiye’de İldeniz öncülüğünde hayata geçirilen “Kadın ve Bilişim Platformu” da örnek proje olarak bölgeye yayıldı. 


2013 yılında Afrika Bölgesi’nde Safaricom’la birlikte kullanıcıların ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanarak pazara sunulan ilk Intel işlemcili akıllı telefon YOLO’nun da aralarında bulunduğu birçok önemli yatırım gerçekleşti.


Ayşegül İldeniz'in sahip olduğu ödüller:

IT Woman of the Year

2001


Kadın Yönetici

Dünya Gazetesi


Ayşegül İldeniz Intel’de Dünya Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak!



Geri Dön