29 / 04 / 2024

Ayşenur İslam: 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konut yapmak için harekete geçtik!

Ayşenur İslam: 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konut yapmak için harekete geçtik!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın talimatıyla 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konut yapmak üzere harekete geçtiklerini belirtti...




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konut yapmak üzere harekete geçtiklerini belirterek, "Şu anda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşmasını tamamladığımız 40 bin konut var. Teslim aşamasında olan ve teslim edilen yaklaşık 20 bin konut var. Allah'ın izniyle 2023 yılına kadar bunu 100 bine tamamlayacağız" dedi.


Çeşitli açılış ve etkinlikler için kente gelen İslam, sosyal hizmet merkezine dönüştürülen İl Özel İdaresi bünyesindeki binanın açılışını yaptı.


İslam, daha sonra Bolu Belediyesinin Kuruçay Mahallesi'nde arazisini temin ettiği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile  TOKİ  tarafından yaptırılan 72 konutun anahtar teslim törenine katıldı.


İslam, burada yaptığı konuşmada, Allah'ın kendilerine Bolu'ya hizmeti nasip ettiğini belirterek, "Bundan çok büyük gurur duyuyorum. Bakanlığımız, sosyal hizmeti memleketimizin en ücra köşelerine kadar yayabilmek için kurulmuş. Hedefimiz, sosyal politikalar yapmak ve bunları hizmete dönüştürmek, bu hizmeti de vatandaşımızla buluşturmak" diye konuştu.


İslam, toplu konutların yapılması konusunda büyük çaba içinde olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:


"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konut yapmak üzere harekete geçmiş durumdayız. Şu anda Toplu Konut İdaresi ile anlaşmasını tamamladığımız 40 bin konut var. Teslim aşamasında olan ve teslim edilen yaklaşık 20 bin konut var. Allah'ın izniyle 2023 yılına kadar bunu 100 bine tamamlayacağız. Bunların dışında da konut yardımlarımız var. İsteyen vatandaşlarımıza yerinde yardım yapıyoruz. Ev tamir desteklerimiz var. Yerinde, mahallinde yenileme ve yeniden inşa etme desteklerimiz var.


Hiç geliri olmayan vatandaşlarımız için de az geliri olan vatandaşlarımız için de konut yapıyoruz ve sahiplerine teslim ediyoruz." 


Sosyal hizmetlerde belediyelerle devletin el ele tutuşmasını, dirsek dirseğe, birbirleriyle yardımlaşarak, halka hizmette yarışarak ilerlemesini öngördüklerini belirten İslam, belediyeciliği Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiklerini dile getirdi.


"Onun için diyoruz ki 'Türkiye'de belediyecilik bizden sorulur" diyen İslam, "Biz bu işi biliriz. Bildiğimizle yetinmeyiz. Dünya örneklerine bakarız. Bilgimizin üstüne bilgi katmaya çalışırız. Tecrübemizin üzerine tecrübe katmaya çalışırız" ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından İslam ve protokoldekiler, 72 konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.


Konutları gezen İslam, daha sonra Mudurnu ilçesine hareket etti.



AA


Geri Dön