İmar

Ayvacık eğlence adasına imar engeli!

Ayvacık eğlence adasına imar engeli. Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Suat Uğurlu barajı içerisinde yer alan kara parçasına yapılacak olan eğlence adasının imar olarak.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur Ayvacık eğlence adasına imar engeli Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Suat Uğurlu barajı içerisinde yer alan kara parçasına yapılacak olan eğlence adasının imar olarak mümkün olmadığını açıkladı 


SAMSUN Atakum Belediyesi Eski Başkanı Metin Burma'nın eğlence adası projesinin hayal olmasının ardından, Ayvacık ilçesine yapılması planlanan eğlence ada projesi ile ilgili de kötü haber geldi. 


Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur söz konusu yerde imar planı problemi sonucu projenin hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını belirterek "Söz konusu ada üzerinde orman alanı, 2-b arazileri olduğu ve alanın kadastrosuz olması nedeniyle projenin yapılması şuan için mümkün değil. Büyükşehir Belediyemizin işbirliğinde doğa turizminin canlandırılması için içerisinde bungalov tarzı evlerin bulunduğu projenin çalışmaları devam ediyor "dedi. 


İLÇEDE TAPU SORUNU VAR 


Ayvacık ilçesindeki vatandaşların birçoğunun tapusu olmadığını söyleyen Mustafa Belur şunları kaydetti;" Ayvacık ilçesinin birçoğunda tapu sorunu yaşanıyor. Adama dedesinden arazi kalmış tapusu yok, 150 yıldan buyana araziyi kullanıyor. Bunun gibi birçok örnek var. Ancak kadastro çalışmaları ilçemizde devam ediyor. Ayvacık ilçesi Suat Uğurlu Baraj gölü ve Ayvacık-Çarşamba karayolu arasında kalan ve vatandaşlar tarafından Balahor köyü olarak bilinen yerle ilgili kadastro sorunu basına yansımıştı. Söz konusu yer resmiyette görünmüyordu. Ancak bu sorun çözüldü. Bunun gibi sorunlar çözülmeye devam edilecek ""diye konuştu. 


Hedef Halk