03 / 05 / 2024

Ayvacık'ta icradan 3 milyon 604 bin TL'ye satılık zeytinlik!

Ayvacık'ta icradan 3 milyon 604 bin TL'ye satılık zeytinlik!

Ayvacık İcra Müdürlüğü, Çanakkale ili Ayvacık İlçesi Adatepe köyünde bulunan zeytinliği satıyor. Toplam bedeli 3 milyon 604 bin TL olan zeytinliğin ihalesi 11 Temmuz 2011 günü saat: 10:10 -10:20 arasında  Ayvacık Belediye Nikah Salonu'nda açık artırma ile



 Ayvacık İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. AYVACIK İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2009/594 TAL

1- Tapu kaydı: Çanakkale ili, Ayvacık İlçesi, Adatepe köyü, Karaotlar mevkii, 827 parsel, 9 cilt, 831 sayfa sayılı yerde kain, Zeytinlik nitelikli, 2.768,00 m2 alanlı taşınmazın borçlunun hissesi olan TAMAMI açık artırma suretiyle satılacaktır.

Hali Hazır Durumu : Çanakkale ili Ayvacık İlçesi Adatepe köyü Karaotlar mevkii 827 parsel, 9 cilt, 831 sayfa sayılı yerde kain, Zeytinlik nitelikli, 2.768,00 m2 alanlı TAŞINMAZ; her ne kadar tapuda zeytinlik vasfında ise de; üzerinde farklı zamanlarda yapılmış binalar bulunmaktadır. Arsa Çanakkale -  İzmir  Karayolu'na cepheli olup güney tarafı denizdir. Küçükkuyu Beldesi imar planı dahilinde turizm tesis alanı içinde olup net 2700,00 m2 alan kalmaktadır. Arsanın ön cephesinin doğu tarafında 100 m2 genişliğinde bir restaurant ve mutfağı, üst katında 150,00 m2 teras bulunmaktadır. Bina betonarme kargastır. Kalorifer sistemi mevcuttur. Arsanın ön tarafının batı cephesinde net 60.00 m2 alanlı 3 (üç) adet-dükkan bulunmaktadır. Dükkanların üstünde 60,00 m2 alanlı bir büro bulunmaktadır. Çatıya merdivenle çıkılabilir olup teras olarak kullanılmaktadır. İdare binasının hemen bitişiğinde 50,00 m2 ebatlı tüm makine ve tesisatı ile birlikte Buz Üretim Tesisi bulunmaka olup tesis faaldir. Restaurant binasının hemen arkasında 80,00 m2 alanlı faal vaziyette çelik karkas sistemi ile yapılmış, şömine kaloriferi üretim atölyesi bulunmaktadır. Arsanın kuzey cephesinde; 120 m2 alana oturmuş betonarme karkas sistemi ile yapılmış 3 (üç) kat ve çatı katından oluşan 10 (on) adet apart daire bloğu bulunmaktadır. Apart dairelerin bulunduğu binanın toplam alanı 500,00 m2'dir. Tüm apartlar kullanılır durumdadır. Denize sıfır konumdadır. Karayollarından izinli asfaltın altından denize çiftli boru ve elektrik kablosu çekilmiştir. Ayvacık İcra Hukuk Mahkemesinin 2010/29 E 2010/28 K. 23/06/2010 tarihli ilamı ile taşınmazın muhammen bedelinin 3.604.400,00TL olduğu tespit edilmiştir.

İmar Durumu ; Küçükkuyu Belediyesi imar planı dahilinde olup, turizm tesis alanıdır.
Muhammen Bedeli: 3.604.400.00 TL Satış
Saati: 10:10 -10:20 Arası Satış Şartları

1- Satış 11.07.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Belediye Nikah Salonu AYVACIK/ÇANAKKALE adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 21.07.2011 günü Belediye Nikah Salonu AYVACIK / ÇANAKKALE adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile'sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.  25.05.2011 iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İIK m.126)


Ayvacık İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön