İhale

Ayvalık Belediyesi'nden büyük fırsat! 9 gayrimenkul kiraya verilecek!

Balıkesir İli Ayvalık Belediye Başkanlığı, Balıkesir Ayvalık'ta yer alan 9 adet gayrimenkulü kiraya verecek. Söz konusu gayrimenkullerin kiralama ihalesi 8 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Aylık toplam muhammen bedelin 64 bin 250 TL olarak belirlendiği gayrimenkuller için ödenmesi gereken geçici teminat bedeli 231 bin 300 TL olarak belirlendi

Balıkesir İli Ayvalık Belediye Başkanlığı, Balıkesir Ayvalık'ta yer alan 9 adet gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor. 

Aylık toplam muhammen bedelin 64 bin 250 TL olarak belirlendiği gayrimenkuller için ödenmesi gereken geçici teminat bedeli 231 bin 300 TL olarak belirlendi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, yatırımcıların merakla beklediği ihale 8 Haziran 2022 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

İşte ihale detayları...

TAŞINMAZLAR KİRAYA VERİLECEKTİR
Balıkesir İli Ayvalık Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti Ayvalık Belediyesi'ne ait, 150 Evler Mahallesi Atatürk Bulvarı 1910 ada 1 parselde kayıtlı Kırlangıç Yaşam Merkezinde bulunan 9 (Dokuz) adet taşınmazın tamamının kiralanması işidir.

Ayvalık sınırları içerisinde bulunan 9 adet Belediye taşınmazın tamamı 06/04/2022 tarih ve 69 sayılı Meclis Kararı ile 10 (On) yıl süreyle kiralama ihalesine çıkarılmıştır.
İHALE TARİHİ VE YERİ : 08/06/2022 tarihinde Çarşamba günü saat: 10:00’da Ayvalık Belediye Başkanlığı Encümen toplantı salonunda yapılacaktır. İdarenin;
a) Adı: Ayvalık Belediyesi
b) Adres: Sakarya Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 277 Ayvalık Balıkesir (Yeni Belediye
Hizmet Binası)
c) Telefon Numarası: 0266 312 10 21 / 444 10 66
d) Elektronik Posta Adresi: kira@ayvalik.bel.tr
İHALE YÖNTEMİ: 2886 - 35-a. maddesine göre “Kapalı Teklif Usulü”
İHALE KOMİSYONU: Encümen
İLANIN ŞEKLİ: 1 kez Ulusal gazete, 1 kez Resmi Gazete’de, 2 kez yerel gazete, Kaymakamlık İlan Panosu ve Belediye yayın araçları ile ilan edilerek.
İSTENEN BELGELER: İhaleye katılabilmek için; ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla,
1. Dilekçe, Muhtarlıktan Resimli Onaylı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( TC. Kimlik Nolu )
2. Tebligat için adres beyanı, Muhtarlık Onaylı ikametgah.
3. Tüzel kişi olması halinde:
3.a. İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler,
3.b. Ticaret ve / veya Sanayi Odasından ihaleye ilişkin ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge,
3.c. Tüzel kişiliğin imza sirküleri,
4. İhalelere katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerin idareye herhangi bir borcu bulunmadığına dair belge,
5. İhalelere katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre; ihalelerden yasaklı olmadığına dair yazılı beyanda bulunmak,
6. İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına ihaleye katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin Noter tasdikli vekaletnamesi ile Noter tasdikli imza beyannamesi,
7. Ortak girişim olması halinde ortak girişim beyannamesi
8. Geçici teminat olarak belirtilen bedeli idare veznesine yatırarak aldıkları makbuz veya 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 26. Maddesinde belirtilen teminat yerine geçen belgelerden herhangi birisi, (Teminat mektubu verilmesi halinde geçici teminat mektubunun süresiz ve limit içi olması, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş olması gerekmektedir.)

9. 5 Yıl içerisinde herhangi bir AVM yapımı, yönetimi veya işletilmesi işini yapmış olduğuna dair resmi kurum ve kuruluşlardan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge.
10. İdare ve ihaleye iştirak eden tarafından her bir sayfası imzalanmış ihale şartnamesinin satın alındığına dair belge.
11. İhalesi yapılacak taşınmazı ihaleden önce bulunduğu yerde görüldüğüne ve görüldüğü haliyle kabul edildiğine dair yazılı beyan.
12. İsteklilerin mali durum bildirisi ve belgeleri. a) Mali durum bilgisini gösterir ilgili bankadan alınacak referans mektubu, 10 yıllık tahmini kira bedelinin asgari % 10’u kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisi (Banka teyit yazılı)
13. Teklif mektubu şartname ekinde verilecektir.
İstekliler 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun düzenleyecekleri teklifleri ihalenin başlama saatine kadar ihale komisyonu başkanlığına ulaşmış olmak kaydıyla iadeli taahhütlü mektupla da gönderebilirler. Postada meydana gelecek gecikmeler halinde teklif işleme alınmaz.
İsteklilerin ihale edilecek taşınmazlar için istenilen belgeleri 07/06/2022 tarihi Salı günü saat: 17:00'e kadar Mali Hizmetler Müdürlüğü Kiralama Servisine Asıllarını veya Noter onaylı suretlerini veya Aslı İdaremize görülmüştür ibareli fotokopilerinin sunulması ve iştirak belgesi alınması zorunludur. İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez. İhalenin yapılmamasına karar verilmesi halinde istekliden alınan geçici teminatlar iade edilir.
Şartname satın almayanlar ihaleye teklif sunamazlar. Şartname ve ekleri 1.000,00 TL (Bin lira) bedelle Ayvalık Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Kira Servisinden satın alınacaktır. İhale en yüksek teklif üzerinden, her pey artırımı en az 500,00 TL (Beş yüz lira) olarak uygulanacaktır.
İlan Olunur.

Arsa almak isteyenlere müjde! Şanlıurfa Haliliye'de 3 taksitle satılık 4 arsa! 

Gaziantep Büyükşehir'den arsa fırsatı! Yatırımcılar dikkat, Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Antalya'da 5 bin metrekarelik arsa satıyor!