28 / 04 / 2024

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.




Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını, 2012 yılı itibariyle uygulama çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşıldı. Projenin en önemli özelliklerinden biri de tarih ve kültürle bütünleşmiş olan ve Türk mimarisini yansıtan yapıların, aslına uygun olarak restore edilmesi.


Fatih Belediyesi’nin yenileme kapsamında 2006  yılında başlattığı projelendirme çalışmaları 20 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Alanda toplam 4 ada, 68 parsel, 15 Sivil Mimarlık Örneği yapı ve 4 Anıt Eser yer alıyor. Onaylı yenileme avan  projesine göre alanda 37 adet Konut, 12 adet Ticaret, 1 adet Sosyal Kültür Tesisi yapılacak. 


Proje çerçevesinde, Ayvansaray Türk Mahallesi’nde genel olarak 3 katlı olan tamamen Osmanlı-Türk mimarisi örneği 15 tarihi ev aslına uygun olarak restore edildi. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı proje, çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasının ardından hayata geçecek.



Fatih Belediyesi



Geri Dön