05 / 07 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Hizmet ihalelerine belediye şirketleri girecek!

Aziz Kocaoğlu: Hizmet ihalelerine belediye şirketleri girecek!

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm hizmet ihalelerine belediye şirketleriyle girme kararı aldıklarını söyledi



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye çalışanı memurlar için toplu sözleşme yapmak üzere bugünden itibaren görüşmelere başladıklarını, taşeronu sona erdirmek için de tüm hizmet ihalelerine belediye şirketleriyle girme kararı aldıklarını söyledi.

Kocaoğlu, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Genel Başkanı Vicdan Baykara,  İzmir  1 No´lu Şube Başkanı Yaşar Gül ve sendika yöneticileriyle görüştükten sonra belediye binasının giriş kapısında bekleyen memurlara hitap etti.

Şu andan itibaren toplu sözleşme görüşmelerine başlayıp, mümkün olan en kısa sürede toplu sözleşme imzalamak istediklerini ifade ederek, "Giderek iyileşecek bir periyotta, ekonomik gücümüz yettiği ölçüde hem işçimizin, hem de memurumuzun yaşam standartlarını yükseltmek istiyoruz. Biz, görüşmelere bugünden itibaren başlıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Kocaoğlu, bugünden itibaren yapılacak hizmet ihalelerine belediye şirketleri olarak girecekleri de bildirdi. Göreve geldikleri günden bu yana taşeronlaşmaya karşı olduklarını söyleyen Kocaoğlu, şöyle devam etti: "İzmir Büyükşehir Belediyesi ´taşeronda işçi çalıştırmayacağım´ diye yola çıkan ve bunu önüne koyan ve bu hedefinin yüzde 50´sinden fazlasını gerçekleştiren bir kurumdur. Bu sabah da bütün taşeron ihalelerine kendi şirketlerimizle girme kararı aldık. Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesinde bugünden itibaren yapılacak hizmet ihalelerinde belediye şirketlerinden başka taşeron işçisi kalmayacaktır. Bunu özellikle belediyemizin çeşitli birimlerinde taşeronda çalışan arkadaşlara duyurmak istiyorum."

TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara da uzun süreden beri memurlar için toplu sözleşme görüşmeleri yapıldığını belirterek, "Bugün bizim için çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız bize çok olumlu bir yaklaşım gösterdi. Zaten uzun süreden beri toplu sözleşme imzalanması ve çalışanlarının haklarının verilmesi yaklaşımı içindeydi. Bu adım sadece İzmir değil, Türkiye açısından çok önemli" diye konuştu.
AA


Geri Dön