28 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: TOKİ ile iş yapmaya hazırız!

Aziz Kocaoğlu: TOKİ ile iş yapmaya hazırız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu: Biz TOKI ile iş yapıyoruz. Kadifekale'del 2 bin 508 konutluk proje yaptık. TOKİ ile iş yapmaya hazırız...



İZMİR'İ İzmirliler'in anlattığı yazı dizimizin son gününde, sözü, eleştirilerin çoğunun yöneltildiği Büyükşehir Belediye Başkam Aziz Kocaoğlu'na veriyoruz. Kocaoğlu, İzmirliler'in konuşmayı sevdiğini söyleyerek başlıyor söze; "İzmir'de herkes mutludur. İzmir'de yaşayan, başka yerde yaşamak istemez. Ama konuşmayı seviyoruz. Herkes kendince bir şeyler anlatıyor" diyor.

İzmir için şehrin potansiyelini harekete geçirecek projeler ürettiklerini ve bunun için 'canhıraş' çalıştıklarını aktarıyor Başkan Kocaoğlu. İzmir'in, sahip olduğu potansiyel ile Akdeniz'in en parlak yıldızı olmaya aday olduğunu belirtiyor. İzmir'e kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapmayı sürdürdüklerini söyleyen Aziz Kocaoğlu şöyle devam ediyor: "Belediye olarak yaptığımız yatırımlar yeterli değil. Şehre özel sektörün de yatırım yapması gerekiyor. Bunun için planlama şart. İzmir'de kara parçası üretmek lazım. Şehirde kara parçası kısıtlı. Yeni kent merkezini belirliyoruz. Bunun planlamasını yapıyoruz."

Başkan Kocaoğlu'na, yazı dizimizde öne çıkan işsizlik sorununu soruyoruz. İzmirliler şehirdeki işsizlik oranımn Türkiye ortalamasının üzerinde olmasından yakınmışlardı. Başkan Kocaoğlu, "İşsizlik en çok bizi rahatsız ediyor. Bunun için mücadele ediyoruz. Daha çok istihdam açacak projeler geliştiriyoruz. Yerelde kalkınmayı hedef koyduk" diyor.

Yine, eleştirilerden olan  TOKİ  meselesini hatırlatıyoruz Kocaoğlu'na ve "Neden TOKİ ile iş yapmıyorsunuz" diye soruyoruz. Başkan Kocaoğlu itiraz ediyor:
"Biz TOKI ile iş yapıyoruz. Kadifekale'del 2 bin 508 konutluk proje yaptık. TOKİ ile iş yapmaya hazırız."

Başkan Kocaoğlu, İzmir'in önünü tıkadığı söylenen davalarla ilgili görüşlerini de açıklıyor. Bu davalarda belli ki kendisi de rahatsız. "Davalarla uğraşıyoruz" diyor ve devam ediyor:

"Dava açanlarla mücadele ediyoruz. Kimseye niye dava açıyorsun diyemeyiz, önemli olan hedefe ulaşmak."
İzmir ve Manisa arasındaki teşvik bölgesi farklılığı konusunda İzmirli işadamları sıkıntılıydı. Bu durumu hatırlattığımızda Aziz Kocaoğlu teşvik sisteminin düzelmesi gerektiğini söylüyor: "İzmir'in 1. bölgede, 30 km uzaktaki Manisa'nın 3. bölgede olması kentimize yeni yatırımların gelmesi açısından ciddi bir engel oluşturuyor."
Takvim


Geri Dön