Kentsel Dönüşüm

Aziz Kocaoğlu:Hem müteahhitin hem vatandaşın hakkını koruyacağız!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Gaziemir’deki 16 mahallenin muhtarı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi, uygulanacak kentsel dönüşüm kapsamında hiç kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirtti

Kent merkezindeki mahallelerde seri toplantılarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Gaziemir’deki 16 mahallenin muhtarı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Hem vatandaşımızın hem de müteahhitin hakkını koruyacağız” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dağ köylerini ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit ederken, kent merkezindeki mahalleleri de unutmadı. Geçtiğimiz haftalarda Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Bornova ve Buca’daki muhtarlarının taleplerini dinleyen Başkan Kocaoğlu, bu kez Gaziemir ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Buluşmaya Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da katıldı. 


Kahvaltılı buluşma toplantısında Aktepe, Atatürk, Atıf Bey, Beyazevler, Binbaşı Reşat Bey, Dokuz Eylül, Emrez, Fatih, Gazi, Gazikent, Hürriyet, Irmak, Menderes, Sevgi, Yeşil ve Zafer mahallelerinin muhtarları hazır bulundu. 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Geçtiğimiz dönemde ağırlıklı olarak beldelerin ve ilçelerin problemlerini çözme konusunda irade ortaya koyduk. Bu dönemde de 164 köyümüze tek tek ulaşarak acil ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Epeyce de yol aldık” dedi. İlçelerdeki çalışmalarının da devam ettiğini ve mahalle toplantılarıyla eksikleri tespit ederek gidermeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, muhtarların aktardığı sorunları dinleyerek hepsini tek tek not aldı; öncelik sıralamasına göre yapabileceklerini hemen gerçekleştirmeye başlayacaklarını söyledi.


Önce adalet

Gaziemir bölgesinde Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm uygulanacağını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, vatandaş ile müteahhitlerin arasındaki dengeyi ve adaleti Büyükşehir Belediyesi’nin sağlayacağını ifade ederek, Kadifekale’de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm uygulamasının Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlattı. Aktepe- Emrez mahallelerinde tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, nereye hangi sosyal donatının yapılacağından bina cephelerine kadar her şeyin tasarlandığını ifade etti. Bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm çalışması hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Aktepe-Emrez’de yaklaşık 4 bin hane var. Vatandaşlar, hanelerinin durumuna göre karşılığını alacak. Parası yetmeyen uzun vadeli borçlanacak, parası yeten sıfır borçla yeni eve sahip olacak ya da üstüne para alacak. Kadifekale’de de aynı şey oldu. Bir kısmı borçlandı, bir kısmı üstüne para aldı. Bir kısmı ‘ben gidiyorum, benim paramı verin’ dedi. Biz burada sizlerin konutlarını belirleyeceğiz. 4 bin aileye karşı Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi sorumlu olacak, hesabı da bana yani belediyeye sorulacak; orada ihaleye ben çıkacağım. Vatandaş da müteahhit de sadece Büyükşehir Belediyesi ile muhatap olacak, onlara karşı biz sorumlu olacağız. Hem vatandaşımızın hakkını hem de müteahhitin hakkını koruyacağız. Borçlanan Büyükşehir’e borçlanacak, ödemeyi de Büyükşehir’e yapacak. Böylelikle kimse mağdur olmayacak. Zaten vatandaşı mağdur edecek işlere girmeyiz.” Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından bölgedeki emlak değerlerinin artacağını da sözlerine ekledi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi