28 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka ve Göztepe statları için tepki geldi!

Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka ve Göztepe statları için tepki geldi!

Karşıyaka ve Göztepe statlarının İzmir'i kurtarmayacağını dile getiren Başkan Kocaoğlu'na; kulüp başkanları siyasiler ve taraftarlar sert tepki gösterdi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında Karşıyaka ve Göztepe statları ile ilgili konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, büyük tepki topladı. Statların ne Spor Bakanlığı için ne de  İzmir  için büyük bir para olduğunu dile getiren Kocaoğlu, "Siyasiler bu olayı öyle bir hale getirdi ki sanki Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 stat İzmir'i kurtaracak. Sanki İzmir'e çok önemli bir şey yapılıyor" demişti. Başta taraftarlar olmak üzere siyasiler ve kulüp başkanları, Kocaoğlu'nun skandal sözlerine tepki gösterdi. Başkan Kocaoğlu'nun sözlerini değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Sayın Kocaoğlu aslında itirafta bulunuyor. Bu iki stat İzmir'i kurtarmaz. Çünkü bu zihniyet bu şehri yönettikçe İzmir'in sorunlarını çözebilmesinin mümkün olmadığı bir kez daha görülmüştür. Büyükşehir temyiz aşamasında davalardan feragat etmiyor. Engin hukuk bilgisine sahip Başkan Kocaoğlu kararı verilmiş bir davadan geri çekilmenin mümkün olmadığını ve bizlerin insanları kandırdığımızı söylemiştir. Bu çok açık bir hukuk kuralıdır. İdari yargılama usul kanunun 31. maddesinin göndermesi ile HMK'nın 310. maddesine göre karar kesinleşinceye kadar davadan feragat edilebilinir. Yani Büyükşehir ya hukuktan bihaber ya da her zaman olduğu gibi yine İzmirlinin aklıyla alay etmektedir" dedi. 


BİZ DAHA ÇOK SIKILDIK 

Kocaoğlu'nun İzmir'in spor kulüplerini bir inat uğruna yok etmemesi gerektiğini belirten Dağ, "Büyükşehir öyle bir temyiz başvurusunda bulunmuş ki, stat ihalelerinin iptali ile yetinmemiş, Gençlik Spor Bakanlığı ile  TOKİ  arasındaki stat yapım protokolünün de iptalini istemiştir. Bu konudan sıkıldığını ifade eden Kocaoğlu emin olsun ki biz ondan daha fazla sıkıldık" diye ifade etti. Başkan Kocaoğlu'nun şaşırtan sözleri üzerine Egeli Sabah'a konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz ise, "Bu statlar İzmir'i kurtarmayacak ama başlamış projelerin belediyeler tarafından engellenmemesi gerekiyor. Aziz Kocaoğlu'ndan beklentimiz, bir an evvel davanın geri çekilerek stadın yapımına devam edilmesidir. Yoksa bu sözler topu taça atıp siyaset yapmaktır" şeklinde konuştu. Göztepe Hizmet Derneği üyesi Armağan Bağın ise, "Başkan Kocaoğlu'nun İzmir futboluna hiçbir katkısı yok. Göztepe geçen sene şampiyon olurken bir kere maça geldi. Kendisinden maddi destek de beklenmiyor. Onu da geçtik artık köstek olmasın yeter" dedi. 


TARAFTAR ÖFKELİ 

Göztepe ve Karşıyaka taraftarları Kocaoğlu'na sosyal medyadan tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki Karşıyaka Stadı sayfasında Kocaoğlu'nun mecliste yaptığı konuşmayı paylaşan Karşıyaka taraftarları yaşanan duruma isyan etti. Sayfadan yapılan paylaşımda, "Ey Aziz Kocaoğlu, bugün meclis toplantısında diyorsun ki 'Öyle bir hale getirildi ki sanki bu statlar İzmir'i kurtaracak.' Nasıl da belli bizi hiç anlamadığın. Bizimle problemin nedir? Bu işi neden bu kadar hafife alıyorsun? Yeter artık, destek ol, olmayacaksan bari yoldan çekil" denildi. Uğur Hasbahçeli ise, "Karşıyaka seni hiç affetmeyecek Aziz" derken, Ahmet Ertem, "Bu kadar beceriksiz bir adamı İzmir asla hak etmiyor" diye yazdı. Göztepe TV Facebook sayfasından da Ali Borazan, "Aziz Kocaoğlu'ndan cacık olmaz. Bugüne kadar oy hep vermiştim ama bundan sonra oy da vermem" dedi. Ali Can Yıldız, "Çok şey kaybedeceksin Kocaoğlu. herkes unutur Göztepe unutmaz" yorumunda bulundu. 


Sabah Ankara


Geri Dön