Ekonomi

B sınıfı ehliyeti olanlara duyurulur! O ödemelerden kaçar yol yok!

B sınıfı ehliyeti bulunan sürücüler için bir açıklamada bulunuldu. İşte ehliyet sahiplerini ilgilendiren o açıklama!O ödemeler için Temmuz ayı gösterildi

Aktif olarak araç kullanan vatandaşlardan B sınıfı ehliyet isteniyorken, araç sahibi olan vatandaşlara için önemli bir duyuru geldi. O ödemeler için Temmuz ayı gösterildi. Ödeme yapmayanların sonradan başı yanabilir.

İşte ehliyet sahiplerinin yakından ilgilendiren o açıklamalar…

TEMMUZ AYINDA O ÖDEMELER BAŞLIYOR!

Ehliyet sahibi olan ve aktif olarak araç sahibi vatandaşlar için kritik bir açıklama yapıldı. Araç kullanan milyonlarca sürücü Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yıl içinde iki kez MTV ödemesi yapılmaktadır. 2023 yılında da en düşük 219 en yüksek miktar olarak da 101.152 TL olarak ödeme yapılacağı açıklandı.

Ocak ayında sonlanan ödemeler çerçevesinde gözler bu kez de Temmuz ayına çevrilmiş durumda. Temmuz ayında gerçekleştirilecek ödemeler için sorgulamalar hala devam ederken araç sahiplerinin de araç özelliklerine göre ödeme yapacağı belirtildi. Bu bağlamda araçların yaşı, motor silindir hacmi ve aracın ilk temsil tarihi göz önüne alınarak, farklı tutarlarda ödemeler yapılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında borç ödemelerinin 02:00 ile 23:45 saat aralığında anlaşmalı bankalar yolu ile yapılabileceği duyuruldu. Geçmiş senelerde dahil olmak üzere ödenmemiş olan borçların https://ivd.gib.gov.tr/ sorgulama ekranı vasıtasıyla ödenebileceği belirtildi. Bu kapsamda belirtilen sayfa üstünden ödeme işlemleri gerçekleştirilebilir.

BORCU OLAN KİŞİLER PİŞMAN OLACAK!

Motorlu taşıt vergisi olan yani kısaca MTV ödemesini yapmamış olan sürücüler için gecikme zammı uygulanacak. Gecikme faizi yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılacağı ifade edilirken, hesaplanan borcun ödenmesi de Yapılandırma Kanunu çerçevesinde yer almaktadır. Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyen araç sahipleri, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

MTV ÖDEME TARİHLERİ!

MTV ödemeleri iki taksit halinde ödenir. İlk taksit, Ocak ayında, ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenecek. Ocak ayında yapılan ödemeler 1 Ocak ile 31 Ocak tarihlerinde, Temmuz ayında yapılacak olan ödemeler 1 Temmuz ile 31 Temmuz tarihlerinde ödeme işlemi gerçekleşiyor.