Genel

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!Mal sahibinin yani murisin, saklı paylı mirasçıların saklı paylarını ihlal etmemek kaydı ile istediğine malvarlığı bırakma hakkı bulunmaktadır

Baba sağlığında çocuğuna mal satabilir mi? sorusu pek çok vatandaş tarafından merakla sorulmaktadır. Mal sahibinin yani murisin, saklı paylı mirasçıların saklı paylarını ihlal etmemek kaydı ile istediğine malvarlığı bırakma hakkı bulunmaktadır. Bundan dolayı da baba sağlığında oğluna mal verebilir mi diye bakıldığı zaman, saklı paylı mirasçıların saklı pay oranları ihlal edilmediği süre boyunca da bir baba istediği kişiye miras bırakabilir.

Peki “Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?” İşte bu tapu sorularına dair merak edilen yanıtlar…

TAPU BOZULUR MU, BOZULMAZ MI? TAPU HANGİ HALLERDE BOZULUR?

Tapuyu bozdurmak için öncelikle bu durumların yaşanması gerekir;

VEKALETLE ALINAN TAPU BOZULUR MU?

Vekil olan kişi, vekalet görevini kötüye kullanır ise taşınmazı bir üçüncü kişiye devretmesi durumunda gerçek hak sahibi kişi vekilin sorumluluğundan dolayı vekilden tazminat isteyebilir. Bu hakkının yanı sıra taşınmazı devralan kişiye karşı da açacağı tapu iptal ve tescil davasıyla da taşınmazı geri alabilir.

BABA OĞLUNA VERDİĞİ TAPUYU GERİ ALABİLİR Mİ?

Kanun maddesinde belirtilene üzere, bağışlanan bir taşınmaz ile ilgili, taahhüt edilen yüklemenin yerine getirilmemesi halinde, bağışlayan kişi, bağışladığı taşınmazını geri alabilir.

Bunun için taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde bir dava açılmalıdır. Bu tür davalar teknik bilgi gerektirdiği için de mutlaka bir avukattan hukuki yardım alınması gerekir.

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu için gerekli belgeler nelerdir? Bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?