02 / 05 / 2024

Bababurnu Deniz Feneri'nde inşaat yeniden başladı!

Bababurnu Deniz Feneri'nde inşaat yeniden başladı!

ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababurnu Deniz Feneri'nin turizme açılması için aralık ayında mühürlenen inşaatın yeniden başladığını bildirdi.



Gündüz, Antalya'da 1'inci derece doğal SİT alanı olan falez kıyı bandında yer alan Bababurnu Deniz Feneri'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planlara göre kafe-restoran olarak turizme açılması için başlayan inşaat çalışmalarının Muratpaşa Belediyesi ekiplerince 18 Aralık 2015 tarihinde mühürlendiğini hatırlattı.


İnşaat sırasında falezlerin toprakla doldurulduğu, bodrum ve teras kat yapma hakkı olmamasına rağmen bu yapıların inşasına başlandığının belediye tutanaklarında yer aldığını kaydeden Gündüz, "Ancak bu tutanak hiç yokmuş gibi, 1'inci Derece Doğal SİT alanı falezlere zarar verilmiyormuş gibi, bugün de aynı şekilde yeni katliam başlamış, tıpkı eskisi gibi falezler toprakla doldurulmuş, beton dökmek için kalıplar hazırlanmış, falezlerin üzerinde beton bina duvarları sıvanmaya başlanmış ve toplamda 6-7 işçinin çalışmalar yaptığı görülmüştür" diye konuştu.


İnşaat çalışmalarının yeniden başladığı alanın SİT karakteri nedeniyle 'çivi dahi çakılamaz' nitelikte olduğunu savunan Gündüz, "Bababurnu Deniz Feneri'nde çivi çakmak şöyle dursun, adeta hallaç pamuğu gibi atılmış ve her türlü tahribat yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir. Tahribat yapılan alan Muratpaşa Belediyesi'ne 200-300 metre mesafededir" dedi.


Hal böyleyken Muratpaşa Belediyesi'ne bir dilekçe vererek durumu hem haber verdiklerini ve gerekli işlemleri yapmasını talep ettiklerini kaydeden Gündüz, şunları söyledi:


"Belediyenin hızla hareket ederek alanı tekrar mühürlemiş olacağını ümitle bekliyoruz. 5 Mart Cumartesi günü bütün Antalyalıları Bababurnu Deniz Feneri'nde 5 çayına bekliyoruz. Bababurnu Deniz Feneri Antalya halkının ve çocuklarımızındır. Bize ve çocuklarımıza ait bu alanı korumak için her türlü çabayı vermeye devam edeceğiz. Gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tehlikelerinden de koruyacağız ve SİT alanında bu yanlışın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu çığlık Antalya falezlerinin çığlığıdır. Bu çığlığı duyan bütün Antalyalıların harekete geçmesini ve yeniden başlayan katliamın durdurulmasını istemektedir."


Antalya Körfez


Geri Dön