28 / 04 / 2024

Babacan Holding 2 yılda 1,5 milyar TL'lik yatırım yapacak!

Babacan Holding 2 yılda 1,5 milyar TL'lik yatırım yapacak!

İnşaat, rezidans işletmeciliği (turizm) ve enerji sektörlerinde faaliyetleri bulunan Babacan Holding, faaliyette olduğu tüm sektörlerde önümüzdeki iki yılda 1,5 milyar TL'lik yatırım yapmayı planlıyor. 



Babacan Holding, 250 konuttan oluşan ve yüzde 70'i satılan Babacan Palace projesini teslim etti. 390 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen Babacan Premium projesinin de 450 konuttan oluşan ve yüzde 80'i satılan ilk etabı teslim edildi. Bu projenin 550 konuttan oluşan ikinci etabının ise bu yılın ikinci çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. 425 milyon TL yatırım büyüklüğüne sahip olan 800 konutluk Babacan Port Royal projesinin de 2020 yılının ikinci çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre Babacan Holding, Beylikdüzü E-5 üzerinde 550 milyon TL'lik yatırımla bin konuttan oluşacak olan Babacan Central projesinin inşaatına ise bu yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak. Holding, Gaziantep'te 120 milyon TL'lik yatırımla 250 konuttan oluşacak bir projeye de 2020 yılında başlamayı planlıyor.

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, inşaat maliyetlerindeki artışa rağmen fiyatları tüketiciye yansıtmadan projelerini tamamlayıp teslim ettiklerini söylüyor. Yapmayı planladıkları projeleri de sırasıyla inşa edeceklerini ifade ediyor. Tüketicilerin alım yaparken bitmiş projeleri tercih ettiğine dikkat çeken Babacan, yabancı yatırımcıların da bitmiş, anahtar teslim projeleri tercih ettiklerine işaret ediyor.

Beylikdüzü Kavaklı sahilinde 100 bin metrekare arazi üzerinde 400 milyon TL'lik bir emekli yaşam kasabası planladıklarını belirten İbrahim Babacan, 2020'de başlaması planlanan bu projeyi 2023'te tamamlayacaklarını vurguluyor. Projede, kiralama ve satışı yapılacak olan 100 emekli evi, yaklaşık 100 odalı otel, tıp merkezi, sosyal alanlar ve su sporları kompleksi gibi üniteler yer alacak. Bu projede Avrupalı bir fon ile işbirliği yapmak üzere görüşmeler yürüttüklerini belirten Babacan, önümüzdeki aylarda bu görüşmelerin yatırımla sonuçlanmasını beklediklerini de söylüyor.

Babacan Holding'in diğer sektörlerde de yatırımları var. Holding, Çinli üç yatırımcı grup ile İstanbul Havalimanı bölgesinde 120 milyon TL'lik yatırımla yıl sonunda yapımına başlanması planlanan lojistik deposunun işletmesi için görüşmeler yapıyor. Aydın Söke'de 300 milyon TL'lik bir jeotermal enerji yatırımı için de sondaj çalışmaları yürütülüyor.


Geri Dön