17 / 06 / 2024

Babacan Holding, yeni konut modeli ile ev sahibi yapmak için arsa payı satışı yapacak!

Babacan Holding, yeni konut modeli ile ev sahibi yapmak için arsa payı satışı yapacak!

Ev sahipliğini yükseltmek amacı ile arsadan konut modelini devreye alan Babacan Holding, ilk etapta Tuzla’da başlattığı 1+1’de arsa payını 990 bin TL’den satışa sunduğunu açıkladı. Buna göre, aylık taksitler 24 ay için 29 bin TL’den başlamış olacak. 



Konut fiyatlarının hızlı yükselişi, kredilerin daralması ve maliyetin yükselmesi ev sahibi olmayı da maalesef zorlaştır durumda. Bu durum konut satışlarını düşürürken, kiracı sayısının da artmasına neden oldu. Ulaşılabilir konut için harekete geçen Babacan Holding, iki adımda arsadan konut modeli başlattığını açıkladı. Bu modelde ev sahibi olmak isteyenler, bütçelerini sarsmadan yüzde 35 daha düşük maliyetle, önce arsa, sonra konut sahibi olabilecekler.

dunya.com'dan Hamide HANGÜL'ün haberine göre; Projenin detaylarını düzenlediği basın toplantısında açıklayan Babacan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, en son açıklanan konut satışlarının nisanda 75 bin adetle son 3 senenin en az seviyesini gördüğü belirtildi.

EV SAHİĞLİĞİ FORMÜLÜ 

İki adımda ev almanın en kolay yolunu geliştirdiklerini kaydeden Babacan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Konut fiyatlarını belirleyen en önemli faktör arsa. Biz ilk adımda bu alana odaklandık. Önce projeden arsa payı satışı yapıyoruz. Vatandaş bunu yaklaşık 2 sene uygun şartlarda ödüyor. İki senenin ardından da inşaat aşamasına geçiyoruz. Burada da gereksiz lüksten uzaklaşarak maliyetleri düşürmeyi planlıyoruz” diye belirtti.

‘Babacan Arsadan’ ile konut fiyatlarını yüzde 30-35 aşağıya çekeceklerini kaydeden Babacan, “Vatandaş bir kerede 8-10 milyon lira borçlanmayacak. Aylık taksitler, konut kredilerindeki gibi yüksek olmayacak. İkincisi toplam ödenecek tutar piyasasının çok altında olacak. Üçüncüsü ise sorunlu bir arsayla uğraşmayacak” dedi.

Babacan Holding, yeni konut modeli ile ev sahibi yapmak için arsa payı satışı yapacak!

10 BİN KİŞİ EV SAHİBİ OLACAK 

İlk projenin Tuzla’da yer alacağını söyleyen İbrahim Babacan, sonrasında Başakşehir, Arnavutköy ve Silivri’de erişilebilir fiyatlı konut üreteceklerini söyledi. İbrahim Babacan, “5 senede sadece kendi arsalarımızla 10 bin kişiyi ev sahibi yapacağız. Bugüne kadar doğru fiyatla, doğru lokasyonla alıcımıza kazandırdık. Şimdi sıra orta gelirliye geldi.

Bu modelde macerasız yatırım vaat ediyoruz. Öte yandan, vatandaş bizden arsa payı aldığında, ikinci aşamaya geldiğinde inşaat maliyetini karşılayamazsa bunun için de formülümüz var. Arsa payını yüzde 35 oranla, kat karşılığı modelle bize verecek. Onun evi satıldığında kardan payını alacak. Söz gelimi o gün ev 10 milyon liraya satılırsa, 3.5 milyon lirası arsa sahibi olan alıcıya ödenecek” diye konuştu.

990 BİN TL’DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Yeni konut modelinde kendi mülkiyetlerindeki arsaları maliyetine sattıklarını ve inşaat yapım aşamasında da tüketici lehine fedakârlık yaptıklarını söyleyen Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, fiyat ve ödeme seçenekleri hakkında bilgi verdi: “Tuzla projemizde 1+1 arsa payımız 990 bin TL’den başlıyor. Yüzde 30 peşinat ödeyenler, 24 ay taksitli ödeme imkanlarıyla alım yapabilecek. Aylık taksitler 29 bin TL’den başlayacak. Ön talep döneminde 300 yatırımcı amaçlıyoruz ve bu fiyatlar 15 Haziran tarihine kadar geçerli. 2 yıl sonra inşaata başladığımızda da arsa payında olduğu gibi uygun şartlarda vadelendirme yapacağız.”

2 şehirdeki 5 adet arsa satılıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı! 

87 bin TL'ye arsa alabilirsiniz: Milli Emlak yüzde 20 indirimle arsa ve arazi satıyor! 

Konutlara katlamalı vergi önce satışları sonra üretimi düşürür: Parası olan da ev almaz!


Geri Dön