28 / 04 / 2024

Babacan Yapı'dan 20 milyar TL'lik 10 yeni proje geliyor!

Babacan Yapı'dan 20 milyar TL'lik 10 yeni proje geliyor!

Fnansal yeterliliği yüksek ve öz sermayesi güçlü şirketlerin öne çıkacağı bir dönemden geçildiğini dile getiren Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “2 sene içinde kendi arsalarımızda geliştireceğimiz 10 projeye 20 milyar TL’lik yatırım yapacağız” diye konuştu.



Markalı konut sektöründe 22 seneyi geride bırakan Babacan Yapı, yeni yıla da yeni yatırım hamlesiyle giriş yaptı. Kurulduğu günden bu yana toplamda 30 projede 4 binden fazla konut ve iş yeri hayata geçiren şirket, yeni yatırımlar için de start verdi.

Yeni yatırım planlarını gayrimenkul editörleriyle buluştuğu basın toplantısıyla duyuran Babacan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Kendi arazilerimiz üzerinde hayata geçireceğimiz projelerle beraber önümüzdeki 2 seneyi ‘yatırım dönemi’ ilan ettik. Söz konusu bu dönemde 10 projeye toplamda 20 milyar lira yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bazılarının proje çalışmaları ve ruhsatlandırma işlemleri tamamlandı; bir bölümünün de devam ediyor” diye konuştu.

PROJELER İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre planladıkları 10 projeden 5 tanesi için düğmeye bastıklarını dile getiren İbrahim Babacan “Şirketimizin yeni başlayacağı projeler, Gaziosmanpaşa Küçükköy, Gayrettepe, Halkalı, Başakşehir ve Tuzla’da bulunuyor. Sonraki planlamada da yine arsaları bize ait olan 4 tanesi İstanbul ve 1 tanesi de Gaziantep’te olacak şekilde 5 yeni proje eklenecek. Projelerimizde; konut, ticari alan, alışveriş merkezi ve oteller yer alacak” dedi.

Babacan Yapı’nın devam eden projeleri hakkında da önemli açıklamalar yapan İbrahim Babacan, şöyle konuştu: “Tüm ulaşım akslarının merkezinde, E-5 üzerinde hayata geçirilen ve üç blok ve cadde dükkânlarından meydana gelen Babacan Central projemiz 6 milyar lira yatırım değerine sahip.

Projemizde başlatmış olduğumuz kampanyamızda şirket bünyesinde 60 aya kadar vade yapıyoruz. Babacan Gardenia Bahçelievler de bir aile projesi olmasının dışında sakinlerine doğanın ve kentin birbiriyle buluştuğu konforlu bir yaşam sunuyor. Bu projenin de yatırım değeri 1 milyar TL.

Bu prestijli projemizde, lansman öncesi şirket bünyesinde 18 ay vadeyle satışa başladık. 3. projemiz de Gaziantep'te yer alan 750 milyon lira değerindeki kat karşılığı projemiz. Toplamda 42 bin metrekare inşaat alalına sahip bu Gaziantep projesinin 28 bin metrekaresi Babacan Yapı’ya ait. Toplam üç proje, bin bağımsız üniteden oluşacak” diye konuştu.

HALKA ARZ HAZIRLIĞI BAŞLADI

Yaptığı açıklamada Babacan Yapı’nın hedeflerinin arasında bir GYO şirketine dönüşmek olduğunu dile getiren Babacan, “Hemen ardından da halka açılmayı planlıyoruz. İlk günden bu yana halka açık firma mantığı ve kurumsallığında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Halka arzla beraber, bunu tescillemeyi hedefliyoruz” dedi.

Açıklamasında Babacan Yapı’nın, kendi özsermayesi ve finansal yeterliliğiyle, herkesin ev sahibi olma ihtiyacını karşılayacak yenilikçi bir konut sahipliği modeli üzerinde çalıştığını da dile getiren İbrahim Babacan, söz konusu projenin İstanbul’un Asya ve Avrupa yakasında yer alacağını belirtti.

Babacan, şöyle konuştu: “Babacan Yapı'nın en büyük gücü, yatırımlarıyla ve geliştirmeleriyle kendi bünyesine katmış olduğu geniş arazi stoku. Sahip olduğumuz arsalar hem gelecekteki projelerimiz için sağlam bir temel oluşturuyor hem de bizim rekabet gücümüzü artırıyor.

Halkımızın alım gücüne ve depreme güvenli yaşam alanı ihtiyacına yönelik olarak alternatif bir model üzerinde çalışıyoruz. Artık son aşamaya getirdik. Şirketimizin arazi varlıklarını, rekabet gücümüzü de kullanıp insanların konut sahibi olmasını sağlayacak bir sistem geliştiriyoruz. Bu çalışmayı da Mart'ta açıklayacağız.”

Markalı konut sektöründe finansal yeterliliği yüksek ve öz sermayesi güçlü şirketlerin öne çıkacağı bir dönemden geçildiğini dile getiren İbrahim Babacan, “Arazi geliştirme bizim en önemli alanımız. Biliyorsunuz ki; emlak sektörünün en önemli maliyeti arsadır. Biz, bu konuda yere sağlam basmaya, sağlam adımlarla ilerledik. Yüksek finansal yeterliliğimiz ve güçlü sermaye yapımızla gayrimenkul sektöründe de sürdürülebilir bir büyüme sergiliyoruz.”


Geri Dön