28 / 04 / 2024

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.



Pandemiden bu yana yükselen konut fiyatlarındaki yükseliş hızı son dönemde yavaşlamaya başladı. Artan enflasyon, yükselen faizler nedeniyle krediye erişimin olanaksız hale gelmesiyle ve almak neredeyse imkansızlaştı.

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri'ne göre Türkiye’de ev sahibi olma oranı son 9 senede 5 puan düştü. 2023’te de bu düşüş devam etti ve kendi evinde oturanların oranı yüzde 0,5 puan azalarak yüzde 56,2’ye geriledi. İstatistiklere göre kiracıların oranı yüzde 27,8, lojmanda oturanlar yüzde 0,9, kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise yüzde 15,1 olarak belirlendi. 

TÜİK’in açıkladığı veriler üzerine emekli akademisyen Cem Leventbaş, https://twitter.com/cbaslevent x sosyal medya hesabından ironik bir paylaşım yaptı. Leventbaş, “Arabaların arka camında "Babam sağ olsun" sticker'ları görürüz ama evlerin pencerelerinde olmaz. Oysa ki nüfusun %15'i ailesine ait bir konutta kira vermeden oturuyor “dedi. Levenbaş’ın takipçilerinden paylaşımına yorumlar  geldi.

İşte Leventbaş’ın o paylaşımı ve takipçilerinin yorumu


Geri Dön