Kent Haberleri

Babasından miras kalanlar dikkat! Tapudaki o şart kalktı!

Miras hukukuyla ilgili önemli değişiklikler yaşanırken, yapılan düzenleme ile beraber miras paylarının kardeşlere devri de artık daha hızlı bir süreç haline gelecek. Söz konusu bu değişiklik, miras süreçlerinin daha etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesine olanak sağlayacak.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan miras hukukuyla ilgili önemli değişiklikler yaşandı. Yapılan düzenleme ile beraber miras paylarının kardeşlere devri artık daha hızlı bir biçimde gerçekleşecek. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren söz konusu bu değişiklik, mirasçılar arasındaki süregelen hukuki süreçleri hızlandıracak ve mirasın paylaşılması ile ilgili olarak da daha etkili bir çözüm sunacak.

 

Haber Global’de yer alan habere göre babasından ve diğer aile büyüklerinden kalan mirasla ilgili çok önemli bir değişiklik yaşandı. Artık miras paylarının kardeşler arasında devri süreci daha hızlı bir hale geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre hisseli tapu sahipleri için tapu satışı çözüm yollarını araştırırken, söz konusu yeni düzenlemeyle beraber hisseli tapuların devri daha kolay ve hızlı bir biçimde gerçekleştirilebilecek.

Kardeşler arasında miras paylaşımı konusunda anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için getirilmiş olan söz konusu düzenleme ile artık yazılı olarak yapılan anlaşmalar geçerli olacak. 

Karşılıkl şekilde imzalanan anlaşmaların noter onaylı olmasına gerek kalmayacak, bu durum da da miras paylaşımlarını kolaylaştıracak. 

Hisseli tapu almak isteyen yurttaşlar için ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanarak sınırlar belirlenecek ve daha sonra da parseller tespit edilecek. Söz konusu bu süreç, hisseli tapu sahipleri için daha şeffaf bir satın alma sürecini de beraberinde getirmiş olacak.

 

Miras kalan bir konutun kardeşlere devri için artık yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Hisseli tapuların satışında da hissedarların ortak karar alması ve yapılacak olan tapu devri işlemlerine bizzat katılması gerekecek. 

Ayrıca tüm bunların dışında hissedarlar tüm işlemleri bir avukat aracılığıyla yapabilecek ve vekâlet verme seçeneğinden de yararlanabilecek. Gerçekleştirilen satış işlemlerinden sonra hisse sahiplerine düşen paylar ödenecek ve tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması, işlemlerin sorunsuz bir biçimde tamamlanması için önem taşıyacak.

Hisseli tapu devri konusu ile ilgili olarak yapılan bui yeni düzenlemeler, miras işlemlerini daha etkili ve hızlı bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Konut fiyatlarındaki artış durulsa da kiralar son 4 yılda yüzde 600 arttı!

Kiracılar dikkat! Kira uyarlama davalarında kritik ayrıntı! İhtiyati tedbirle yeni kira belirlenebilir!

Atatürk Havalimanı'na komşu 64 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açan plana itiraz geldi!