Kent Haberleri

Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra'da yapımı tamamlanan bin kişilik yarı olimpik havuzun açılışını yaptı, açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı...


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra'da yapımı tamamlanan bin kişilik yarı olimpik havuzun açılışını yaptı.


Açılış ve bazı temaslarda bulunmak için ilçemize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, beraberinde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, burada İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, çok sayıda partili ve vatandaş tarafından karşılandı.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açılışta yaptığı konuşmada, spor hizmetlerinden ilçenin hükümetten büyük ölçüde faydalandığını belirterek “Yüzme Havuzunun yanında Spor Salonu, Stadyum ve Gençlik Merkezi’nin yapımı tamamlanmıştır. Bu hizmetlerin Bafra’mıza kazandırılmasında büyük emeği olan bir önceki Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a, Şehir Stadı ve Yüzme Havuzunun temelini attığımız yapılan hizmetlerin devamını sağlayan bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç beye de bütün hemşehrilerim adına sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi

 

Aynı alanda spor kompleksinin olmasının şehre katkı sağladığını ifade eden Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapalı Spor Salonu’nun yerine bakmak için bir önceki bakanımızla birlikte bu alana geldik. Cuma günü yaptığımız bu görüşmenin ardından 145 dönümlük araziyi Çarşamba günü meclis gündemimize getirerek ve bütün meclis üyelerimizin kararı ile spor alanı ilan ettik. Bu kararın alınmasında emeği olan bütün meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Bu arada Bafra Belediyesi olarak gençlerimize ve spora büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüzü kurduk. Basketbolda ve voleybolda spor müsabakalarına katılacağız. Bunun yanında güreş, atletizm ve yüzme dallarına da destek vereceğiz. Bu çalışmaların yapılmasında herkesin bir katkısı muhakkak oluyor. Bu vesile ile ilçemize bu hizmetlerin kazandırılmasında katkı sağlayan herkese içtenlikle teşekkür ediyor açılışını yaptığımız havuzun ve tüm hizmetlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Samsun’un 90’lı ve 2000’li yıllarına atıfta bulunarak, “2000’li yıllara gidelim. Herhalde o yıllarda Bafra’da yarı olimpik yüzme havuzundan bahsetseydik, ‘ya sen hesap bilmiyorsun ya da hayal görüyorsun’ derlerdi. 1965 senesinde yapılan 1400 kişilik Samsun eski Yaşar Doğu Spor Salonu bize dünyanın en büyük salonu gibi geliyordu. Şimdi aşağı yukarı her ilçemizde o büyüklükte salonlar var. 2004 yılında AK Parti iktidarı başladı. AK Parti iktidarı ile birlikte, sağlıkta, eğitimde ve sporda inanılmaz bir yatırım hamlesi başladı. 2004 yılında salonumuz yeterli olmadığı için hiçbir spor organizasyonuna talip olamıyorduk Samsun’un merkezinde. Şu anda Tekkeköy’de 7500 kişilik, Atakum’da 2500 kişilik salon yapıldı. Şimdi Spor Salonlarının sayısını sayamıyorum. Allah devletimize zeval vermesin” dedi. 

 

Vali İbrahim Şahin ise, "Sayın Bakanımızın destekleriyle, katkılarıyla ve talimatlarıyla bir proje başlattık. ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi. Bu havuzlar yapıldığında, açıldığında inanılmaz mutlu oluyoruz. Çünkü 72 ayı geçmiş çocuklarımızı yani 6 yaşını geçmiş çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Şubat ayında çalışmalarımızı başlattığımızda yaklaşık bin çocuk yüzme öğrendi. Bu sene 10 bin kişiyi hedefledik” diye konuştu.

 

 

Bakan Kılıç ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Güzel Türkiye’mizin dört bir yanında tesisleşme hamlesi var. 2002’den sonra Türkiye'de başlamış olan iktidarlarımızda özellikle spora ve sporcuya yapılan yatırımda ivme kazanıldığının ispatı işte burada inşa edilen bu güzelim tesisler. Hep söyleniyor ‘sadece tesisleşme yeterli değil’. Doğru, sadece tesisleşme yeterli değil. Biz onu biliyoruz. Bizi bu anlamda eleştirmeye çalışan siyasiler olsun, köşelerinde yazan değerli spor yazarları olsun ben buradan tekrar hatırlatmak istiyorum onlara. Sadece tesis yapmanın yeterli olmadığını biliyoruz. Ama tesisi yapmazsanız eğer, ortada tesis olmazsa o zamanda içerisinde sporcu yetiştireceğiniz mekânınız olmaz. O alt yapı imkânı olmadığı zaman işte Tahaların, Nihanların, Emrelerin yetişmesinde yeterince imkân sağlamamış olursunuz. O zaman başarılar tesadüfe kalır. Sistematik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığımızla beraber sporcularımızı genç yaştan yapacağımız çalışmalarla ve gençlerimizin kabiliyetiyle beraber yapacağımız koordine çalışmalarımız sonucunda biz ancak başarıya ulaşabiliriz. Biz bunu biliyoruz ama biz bunun için çalışıyoruz, bunun için çabalıyoruz. Federasyonlarımızla, il müdürlüklerimizle, ilçe müdürlüklerimizle, tesislerimizle, sporcularımızla bunun için çalışıyoruz. Bütün Türkiye'deki bakanlığımızın Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan il müdürlüklerimize ve ilçe müdürlüklerimize, bürokratlarımıza bazı hatırlatmalarda bulunuyorum ama şu anda kendi bakanlığımızda bulunan arkadaşlarımıza buradan çok özel bir hatırlatmada bulunuyorum. Göreviniz illerinizdeki spor tesislerinin en yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır, bu bir. Milli Eğitim ile beraber aynı zaman da kaymakamlıklarla, valiliklerle, okullarla ve öğretmenlerle beraber öğrencilerimizin bu imkânlardan faydalanmasını sağlamaktır. Odalarınızda oturmak, makamlarınızda oturmak niyetiyle bu bakanlıkta görev yapacağınızı düşünüyorsanız lütfen bu görev tanımınızı ve düşüncenizi gözden geçirin.”

 

Konuşmaların ardından bin 500 kişilik Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ev beraberindeki protokol tarafından yapıldı.



Bafra Belediyesi