Kent Haberleri

Bağ-Kur’lular dikkat! Bakan Kirişçi’den prim eşitlemesine ilişkin önemli açıklama! Hayaller gerçek oluyor!

4A Bağ-Kur kapsamındaki çalışan kişiler için 9 bin prim gününün SGK’lı çalışanlar gibi 7200 güne düşürülmesi gündemde yer alıyor. Bu doğrultuda, prim eşitlemesi için çalışmaların başladığı belirtilirken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bu gelişmenin ardından 4A Bağ-Kur çerçevesinde yer alan vatandaşların uzun süredir talep ettiği 9 bin prim günü ile emeklilik için çalışmalara başlandığı ifade edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bağ-Kur’lu çalışanlara yönelik prim eşitlenmesine ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, iş verenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi barındıran bir çalışma içinde olduklarını belirtmişti. Bu gelişmenin ardından 4A Bağ-Kur çerçevesinde yer alan vatandaşların uzun süredir talep ettiği 9 bin prim günü ile emeklilik için çalışmalara başlandığı ifade edildi. Düzenleme ile 1800 gün daha erken emekli olma olanağına sahip olacak Bağ-Kur’lu çalışanlar için artık 7200 gün koşulu aranacak.

Bunun yanı sıra, üretici ve yetiştiricilerin 7200 prim günü ile erken emekliliği ile ilgili önemli bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Sosyal Güvenlik Kurumu’nu işaret ederek, “Biz vatandaşlarımızın sözcüleri olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...

BAKAN KİRİŞCİ’DEN 9 BİN PRİM GÜNÜ AÇIKLAMASI

Bağ-Kur’lu çalışanların prim günü eşitlenmesine ilişkin heyecanlandıran açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Üretici ve yetiştiricinin 9 bin prim günü ile emekli olma konusu için Bakan Kirişci, “SGK ile ilgili bir husus. Biz vatandaşlarımızın sözcüleri olmak zorundayız. Teknik bir konu olduğu için çok fazla ayrıntıya giremiyorum” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİ VE YETİŞTİRİCİLERDEN ÇAĞRI

9 bin prim günü ile emekli olma imkanına kavuşan çiftçi ve hayvan yetiştiricileri de tıpkı 4A Bağ-Kur ve 4B SSK’lı çalışanlar gibi 7 bin 200 gün ile emekli olmayı talep ederken, primlerde eşitleme talep eden TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik ise, “Çiftçilerimiz, emeklilik koşulları konusunda 4/a çerçevesinde çalışan vatandaşlar gibi 7200 günde emeklilik hakkına sahip olmaları sosyal adalet anlayışının da bir gereğidir" ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu kanunun ise TBMM’nin yaz tatiline girmeden önce çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 4336 TL yatırılacak! Hemen başvurun!

Ziraat Bankası müşterilerine 1.500 bin TL bayram harçlığı! Son 3 gün!

Ünlü analist İslam Memiş: ‘Altında Kapalıçarşı, banka ve ekran üçgeni var. Vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor’