Kent Haberleri

Bağ-Kurlulara müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı!

​​​​​​​Bağ-Kur prim eşitleme bekleyen yaklaşık 1 milyon yurttaş için Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıpkı SGK’lı yurttaşlar gibi 7200 prim günü ile emekli olmaya hak kazandıklarını paylaştı. Emeklilik süresini 1800 gün yani beş sene geri çekecek düzenlemenin kısa bir süre içinde uygulanmaya başlaması beklenErdoğan, “Buradan kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi Bağ-Kur’lu küçük esnaflarımıza bir müjde vermek istiyorum

Bir süredir düzenlemeleri yapılan Bağ-Kurluların prim gün sayısındaki düzenleme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli bir haberi verdi. Erdoğan, “Buradan kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi Bağ-Kur’lu küçük esnaflarımıza bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lı yurttaşlarla eşit hale getirerek 7 bin 200 güne düşürüyoruz.

Yeni dönemde gerçekleştireceğimiz ilk düzenlemelerden biri olacak bu çalışmadan inşallah 1 milyon Bağ-Kur’lu küçük esnaf kardeşimiz yararlanmış olacak. Tüm esnaflarımıza hayırlı olsun. Biz yalnızca eser ve hizmet siyaseti yapmıyoruz. Bizim Türkiye’ye kazandıracak daha çok eserimiz ve milletimize verecek daha çok müjdemiz var” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Bu doğrultuda, küçük esnafın 9 bin prim günü yerine SGK’lı yurttaşlar gibi 7200 günle, beş sene daha erken emeklilik hakkına kavuşmasının önü resmen açılıyor. Aynı zamanda, yüzde 20 oranında daha yüksek emekli aylığı almak mümkün olacak ama beş sene erken emeklilikte çerçevenin ilerleyen süreçte esnetilmesi ve tüm Bağ-Kur’lu yurttaşları kapsayacağı belirtiliyor.

YÜZDE 20 DAHA YÜKSEK MAAŞ

Yapılacak düzenleme ile beraber daha erken emekli olmanın yanı sıra, Bağ-Kur’lu yurttaşlar daha yüksek emekli maaşı alma hakkı kazanmış olacak. Emeklilik için 25 yıl, 9 bin gün koşulunu sağlamasına 3.5 yıl kalan Bağ-Kur'lu yurttaşlar, kalan 3.5 yıl (1261 günü) prim ödemelerini SGK'lı olarak tamamlaması durumunda emeklilik statüsünü SGK'ya çevirmiş olacak. Bu sayede daha az prim ödeme ve daha yüksek emekli aylığı alma imkânı elde edilecek. 2 bin senesi öncesi Bağ-Kur'lu yurttaşların SGK'ya geçmesi halinde ise emekli aylığı yüzde 15-20 bandında yükselecek.

Yeni yapılacak düzenlemenin TBMM’nin yaz tatiline girmeden önce uygulanması bekleniyor.

İkinci el araç almak isteyenler dikkat! Son 7 gün! 2022'de 50 bin TL'ydi, şimdi 300 bin TL!

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!