Kent Haberleri

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların emekliliği için gerekli olan 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenlenme yapacaklarını duyurdu.  Bakan Bilgin istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...   Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'la görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla alakalı yeni açıklamalarda bulundu

Bağ-Kur'luların emekliliği için gereken 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor.  Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'la görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla alakalı yeni açıklamalarda bulundu.  ATO Başkanı Baran, Bakan Bilgin'den emeklilik için gerek şart olsn 9 bin prim gün sayısının düşürülmesini talep etti.

Bakan Bilgin: Çalışma yapılıyor!

Ankara Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Baran’ın talebini olumlu yanıt verdi. Bilgin, işverenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi içeren bir çalışma yaptıklarını duyurdu. Bakan Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların tümünü aynı şekilde değerlendirmeye alınamayacağını belirterek, istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı.

 

SSK ve Bağ-Kur'lular için fark ne?


SSK'da 7 bin 200 prim günü ile kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşını tamamlandığında emekli olma hakkını kazanıyor. Fakat Bağ-Kur'lularda ise bu durum daha farklı. Bağ-Kur'lular ise kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş ve buna ek olarak 9 bin prim günü şartlarını sağlanması durumunda emekli olabiliyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yapılan çalışma tamamlandığında Bağ-Kur'luların da SSK'lılarla aynı şartlarda emekli olabileceği tahmin ediliyor. 


 

Ramazan Bayramı 2023 ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuda da açıklamada bulundu. Emekli bayram ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarihler şu şekilde:
 

2023 Nisan ayı için;

SSK'dan emeli olan vatandaşların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

- Maaş günü 17, 18, 19, 20 emeklilerin 14 Nisan tarihinde,
- Maaş günü 21, 22, 23 olan emeklilerin 15 Nisan tarihinde,
- Maaş günü 24, 25, 26 emeklilerin16 Nisan tarihinde,

BAĞKUR 'dan emekli olanların aylıkları ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

- Maaş günü 25 ve 26 emeklilerin 17 Nisan tarihinde,
- Maaş günü 27 ve 28 emeklilerin 18 Nisan tarihinde,

Emekli Sandığı kapsamında emekli maaşı alan vatandaşlar ise Ramazan Bayramı ikramiyelerini 19 Nisan tarihinde alacaklar.

SSK ve BağKur emeklileri aman dikkat! Ramazan Bayramı 2023 ikramiyeleri bu tarihte hesaplara yatırılacak! Kaçırmayın!

Emekli ve memur için temmuz zammı tek tek hesaplandı! Bu rakamları görenin aklı çıkacak! En düşük maaş 14.764 TL!

EYT Bağ-Kur prim şartında büyük değişiklik! Her şey sil baştan değişiyor!