04 / 05 / 2024

Bağ-Kur'luya 7200 gün primle emeklilik müjdesi verildi!

Bağ-Kur'luya 7200 gün primle emeklilik müjdesi verildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafın merakla beklediği emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartı kapsamında bu sayısının 7 bin 200'e düşürülmesi ile ilgili müjdeli bir haberi açıkladı. İşte haberin detayları...



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafın merakla beklediği ve takip ettiği emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartının 7 bin 200'e düşürülmesi hakkında da konu ile ilgili bir değişim olacağını kaydetti. Esnafa verdikleri bütün sözleri bugüne kadar tuttuklarını kaydeden Sayın Bolat, "Bu 7 bin 200 iş günü konusu da hükümetimizin vaatleri arasında bulunuyor ve en kısa zamanda da, 2024 senesi çalışmaları içerisinde, bunlar mutlaka ele alınıp gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; Esnafa verdikleri bütün sözleri bugüne kadar gerçekleştirdiklerini kaydeden Bolat, "Bu 7 bin 200 iş günü konusu da hükümetimizin vaatleri arasındadır. En kısa sürede, 2024 yılı çalışmaları içerisinde, bunlar mutlaka ele alınıp gerçekleştirilecektir" diye konuştu. TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Bolat, tüketicinin korunmasına yönelik bakanlık tarafından yürütülen piyasa denetimleri kapsamında,
bakanlık müfettişlerinin 11 ayda 100 binlerin üzerindeki denetimlerinde 1.3 milyar lira kestiğini, Rekabet Kurumu'nun kestiği cezaların da 2.3 milyar liranın üzerinde olduğunu da kaydetti.

Türkiye'de AVM'lerin açılmasının büyük oranda durduğunu söyleyen Bolat, Türkiye'de yaklaşık 450 AVM olduğunu, bunlardan yaklaşık 70'nin finansman sıkıntısı nedeni ile borç aldığı bankalara devredildiği bilgisini verdi. Küçük esnafı da desteklemeye devam ettiklerini vurgulayan Bolat, esnafın finansman desteğinin geri ödeme oranının ise yüzde 99'un üzerinde olduğunu belirtti.

 Bağ-Kur luya 7200 gün primle emeklilik müjdesi verildi!

SGK VE BAĞ-KUR ARADINDAKİ FARK NEDİR?

SSK ve BAĞ-KUR arasındaki fark şöyledir; : SSK bir işverene ve kuruma bağlı olarak çalışan tüm işçiler için yapılan sigortadır. BAĞ-KUR ise işverenlerin, bağımsız çalışanların ve kanunda tanımlanmamış olan meslek gruplarını kapsayan bir sigorta çeşididir.

BAĞ-KUR SİGORTASI NEDİR?

Bağ-Kur sigortası, işyeri sahibi olan vatandaşların geleceğini güvence altına almak için yapılan  bir sigortadır. Bağ-Kur'lu vatandaşlar  sigortalı olarak bilinmektedir. Devlete ödenen Bağ-kur sigortası karşılığında sigortalının sağlık sigortası ile yaşlılık ve ölüm masraflarını karşılanır. 

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

Maaş ödemelerinde son dakika! 19, 21, 23, 25, 28 Kasım SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaş ödeme tarihleri!

 


Geri Dön