Genel

Bağcılar Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Bağcılar Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu Nisan ayı meclis toplantısında kabul edildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı açıklamada hizmetlerle dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını dile getirdi.


Bağcılar Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu, olağan meclis toplantısında yapılan oylama ile meclis üyeleri tarafından kabul edildi.


Toplantıda konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hizmetlerle dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını belirterek, fedakârca çalışan meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ile personele teşekkür etti. Bağcılar ortak paydasında, hizmet verdiklerini ifade eden Çağırıcı, 15 Temmuz darbe girişimine değindi. Darbeyi önleyen ve hainlere karşı mücadele verenlerle, demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür eden Çağırıcı, şehitlere Allah’tan (c.c) rahmet, gazilere minnet duygularını ifade etti. Çağırıcı, ayrıca Yunus Emre Kavşağı’na 15 Temmuz Şehitler Anıtı inşa ettiklerini de belirtti.

“ALTYAPI YATIRIMLARIMIZIN ÇOĞUNU TAMAMLADIK”

Sosyal, akıllı ve proaktif belediyecilik yaptıklarını kaydeden Çağırıcı, aldıkları ödüllerin hizmet kalitesinin tescili olduğunu söyledi.  Altyapı yatırımlarının çoğunu tamamladıklarını da vurgulayan Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi 2016 yılı bütçesinin toplam 487.528.000 lira olduğunu kaydetti.2016 Yılı Performansı kurum geneli gerçekleşme oranının % 91 olduğunu anlattı.

“EBYS’YE GEÇEN İLK BELEDİYE OLDUK”

2012’de Süreç Tabanlı Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne geçiş yapan ilk belediye olduklarını hatırlatan Çağırıcı, E-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) ile yapılan entegrasyonlar kapsamında 2015’te 6 adet olan e-devlet hizmetinin 2016’da 27 adete ulaştığını anlattı.   Çağırıcı, “Artık Belediyeye gelmeden yapılan başvuruların oranı yüzde 70’e çıkmış ve Belediyeye gelerek yapılan başvuruların oranı da yüzde 30’a indi” dedi.  Kültürel ve sosyal faaliyetlerin devam ettiğini vurgulayan Çağırıcı, Şehitler Parkı ve Çanakkale Zafer Müzesi’ni 32.345 ve Mehmet Akif Ersoy Taceddin Dergahı Müzesini de 22.960 kişi olmak üzere bir yılda 55 bin 305 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti. Çanakkale Müzemiz, ziyaretçi sayısı olarak kendi alanında ilk 3’e girdi. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nden 11. 505 kadının faydalandığını da belirten Çağırıcı, yine Engelliler Sarayı’nda 1500 engelliye 37 branşta kurslar verildiğini söyledi. Engelli atletlerin Avrasya Maratonunda madalya aldıklarını, Rio’daki Paralimpik Oyunlar’da ülkemizi temsil ettiğini de vurgulayan Çağırıcı, Süper Lig’e çıkan Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basket Takımı’nın başarılı maçlar çıkardığını anlattı. Sosyal projeler ve yardımlarla ilgili de konuşan Çağırıcı, toplu düğün şölenleri düzenlediklerini, yetimlere şefkat eli uzattıklarını, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunduklarını, yaşlı ve bakıma muhtaç 400 ailenin acil ihtiyaçlarını karşıladıklarını, kişisel bakımlarını yaptıklarını ve haftada bir evlerinin temizliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Çağırıcı, “İhtiyaç sahibi 6.000 öğrencimize çanta ve kırtasiye yardımında bulunduk. 16 mahallemizde hizmet veren bilgi evlerimize devam eden öğrenci sayımızı 35.578’e çıkardık. Çanakkale Zaferi Platosu’nu kurduk. 10 bin hemşehrimizi Çanakkale’ye götürdük. “Süper Gezi Geleceğe Yolculuk, adlı çizgi kitabı okuyan öğrencilerimiz arasında yapılan çekiliş sonucu belirlenen 23 öğrencimiz ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında helikopterle İstanbul turu attık” şeklinde konuştu. Çağırıcı, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nde 2016’da  18.959 ton ambalaj atığı toplandığını, Yapılan ayrıştırma sonucu elde edilen; 

10.260 ton kağıt geri dönüşümü ile bir yılda 174.420 ağacı kesilmekten kurtardıklarını anlattı. Bağcılar’ın 7metro hattı ve 2 tramvay hattı ile İstanbul’un raylı sistemlerden en çok yararlanan ilçelerinden biri konumunda olduğunu da vurgulayan Çağırıcı, başta metro yatırımları olmak üzere birçok eseri Bağcılar’a kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da teşekkür etti. Kentsel dönüşümün emin adımlarda devam ettiğini söyleyen Çağırıcı, “Hedefimiz; Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte sosyal ve kültürel dönüşümünü tamamlamış marka şehir Bağcılar’ı oluşturmak. 3 yıl içerisinde, yaklaşık 20 bin bağımsız birimin yer aldığı 5 bin riskli yapı yıkılarak otoparklı, asansörlü, modern ev ve işyerleri inşa edildi” dedi. 

“BAĞCILAR MEYDANI DÖNÜŞEREK KAZANDIRILAN EN BÜYÜK MEYDAN OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYACAK”

Bağcılar Meydan Projesi kapsamında yeraltı otopark çalışmasının devam ettiğini de belirten Çağırıcı, 1.160 araçlık otopark inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini anlattı. Çağırıcı,” 55 bin m2’lik alana sahip Meydan’a Halk Kütüphanesi inşa edeceğiz.” Eğitime yönelik çalışmaları da anlatan Çağırıcı, Belediye olarak son 2 yılda ilçeye 26 okul arazisi kazandırdıklarını, 13 okulun inşaatının devam ettiğini söyledi. Çağırıcı, “13 okulun inşaatı da yakında başlayacak. Belediye hizmet binamızın inşaatı da 23 bin metrekarelik alanda başladı. 4 bin metrekaresi bina geri kalanı ise yeşil alan olacak. Bahçe duvarı olmayacak. Hemşehrilerimizin gelip dinlenebileceği bir sosyal alan olsun istedik.” dedi.



Bağcılar Belediyesi