Bağcılar Katı Atık Toplama Tesisi yükseliyor!
Bağcılar Katı Atık Toplama Tesisi yükseliyor. Yeni yıl ile birlikte hizmete sunulacak olan Katı Atık Toplama Tesisi’nde ayrıştırılacak olan katı atıklar yeniden işlenmek üzere değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacak.
Her gün 2800 cadde ve sokakta 700 ton çöpün alındığı Bağcılar örnek bir tesise daha kavuşuyor. Yeni yıl ile birlikte hizmete sunulacak olan Katı Atık Toplama Tesisi’nde ayrıştırılacak olan katı atıklar yeniden işlenmek üzere değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacak. Çevrenin temiz tutulmasında önemli etki sağlayacak olan tesis, ekonomiye de katkıda bulunacak.
TÜİK verilerine göre 752 bin 250 nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da cadde ve sokakların hijyeni ve temiz tutulması amacıyla yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Günün 24 saati cadde ve sokaklardaki çöpler Bağcılar Belediyesi ekiplerince alınıyor. Toplanan katı atıkların değerlendirilmesini amaçlayan Bağcılar Belediyesi bu amaçla inşa ettiği Katı Atık Toplama Tesisi’ni yeni yılda hizmete sunacak.
Bağcılar’da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 545 kişilik ekibi her gün 700 ton çöp topluyor. Toplam 2800 cadde ve sokak ile Mehmet Akif Bulvarı’nın çöp temizliğinin yapıldığı ilçede yedi gün boyunca 20 de pazar kuruluyor. İlçedeki toplam 3600 adet çöp konteynırındaki ve yerdeki çöpler işçiler tarafından toplanıyor.
Bağcılar Belediyesi toplanan çöpler arasındaki katı atıkların geri dönüşümünün sağlanması amacıyla dikkat çekici bir projeyi hayata geçiriyor. 1350 metrekarelik alana kurulan Katı Atık Toplama Tesisi inşaatı hızla devam ediyor. Yeni yılda açılacak olan tesiste ilçede toplanan plastik, kağıt gibi katı atıklar atık havuzuna boşaltılacak. Bantlar aracılığıyla taşınacak olan atıklar burada ayrıştırılacak. Ayrıştırılan atıklar ekonomiye katkı sağlamak amacıyla değerlendirilecek.
ÇEVREMİZİ KORUYUP EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK
Çevreyi temiz tutma adına önemli projeleri hizmete sunduklarını hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, katı ve sıvı atıkların geri dönüşüm kutularında topladıklarını belirtti. Çevre temizliği ve geri dönüşüm uygulamalarından hemşehrilerinin son derece memnun olduğunu kaydeden Çağırıcı, “Ancak, en iyi temizlik kirletmemektir. Sokaklardaki çöpleri toplamak için de her yıl 12 trilyon para harcıyoruz.” dedi. “Çevre dostu belediyecilik” anlayışıyla hizmet sunduklarını belirten Çağırıcı, yeni yıl ile birlikte hizmete sunacakları Katı Atık Toplama Tesisi’nin betonarme olarak inşa ettiklerini söyledi. Tesiste plastik, cam ve kağıt gibi geri dönüşümü olan malzemeleri ülke ekonomisine kazandıracaklarını anlatan Çağırıcı, şunları söyledi: “İhtiyaçların ve tüketimin arttığı günümüzde artık temiz çevre önem kazandı. Bu amaçla katı atık depolama tesisleri de ihtiyaç oldu. Tesis, atıkların dönüşümünü ve çevreye zarar vermemesini sağlıyor. Hizmete sunacağımız tesisimizde atıklar fenni koşullara uyularak depolanacak. Çevremizi temiz tutarken aynı zamanda da ülke ekonomisine katkı sağlayacağız.”