02 / 05 / 2024

Bağcılar'da cami alanı otopark oldu!

Bağcılar'da cami alanı otopark oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar'da cami alanı olarak işaretlenen parselin imar durumunu değiştirerek katlı otopark alanı ilan etti. Timur Soysal, bölgenin ihtiyaçlarına göre düzenleme yaptıklarını söyledi...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar'da cami alanı olarak işaretlenen parselin imar durumunu değiştirerek katlı otopark alanı ilan etti. 


CHP grubu "camiyi ranta feda ettiniz" diyerek karara muhalefet etti ve parselin cami alanı olarak korunmasını istedi. Ancak değişiklik teklifi AKP'li üyelerin oyları ile kabul edildi. 


AKP'li Bağcılar Belediyesi'nin mülkiyetinde olan Hürriyet Mahallesi'ndeki 3386 ada, 3 parselin güneyinde bulunan 5 bin 300 metrekarelik arsa, 2008 tarihli planlarda "dini tesis"" ve "belediye hizmet alanlında kalıyordu. Bağcılar Belediyesi, parselle ilgili 1/5000 ölçekli planda değişiklik yapılarak "zemin üstü katlı otopark, pazar yeri ve park yeri alabilir" notunun eklenmesini istedi. Değişiklik teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na geldi. 


Ulaşım Planlama Müdürlüğü söz konusu alanın otopark kapasitesinin belirlenmesini isteyerek 1/1000 ölçekli plan aşamasında çekme mesafelerine ilişkin şartlarına uyulması kaydıyla "uygundur" görüşü verdi. 


İmar ve Bayındırlık Komisyonu da cami alanının otopark yapılması için gerçekleştirilecek değişikliği, bir donatı alanının diğer bir donatı alanına dönüştürülmesine yönelik, olması nedeniyle uygun bulundu. Komisyondaki 5 üye değişikliğe "evet", 4 üye de "hayır" oyu verdi. 


Komisyon raporu perşembe günü İBB Meclis gündeminde oylandı. Komisyon raporunun görüşülmesi sırasında söz alan CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "Bu mecliste hep park alanları dini tesis alanına alınırdı. Şimdi de dini tesis alanı ticarete feda edildi. Biz CHP grubu olarak buna karşıyız" dedi. Sağ'a yanıt veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, bölgenin ihtiyaçlarına göre düzenleme yaptıklarını söyledi. 



Cumhuriyet 


Geri Dön