13 / 05 / 2024

Bağcılar'daki binalar için bugün belediyede toplanılacak!

Bağcılar'daki binalar için bugün belediyede toplanılacak!

Bağcılarda hafriyat nedeniyle 3 binanın temelleri çöktü. Yıkım tehdidine karşın 4 katlı binayı vinç ayakta tutuyor. Duran inşaat için taraflar bugün belediyede bir araya gelecek



Her şey bir kepçe darbesiyle başladı... Bağcılar Yüzyıl Mustafa Kemal Sokakta bir ay önce başlayan inşaat, kış ortasında yüzlerce kişiyi evinden etti.

Mustafa Kemal Caddesindeki üç bina, inşaat sırasında çıkan hafriyat sonucu çatladı. Bina dibe doğru çökmeye başladı. İnşaatın başladığı 7 Marttan bu yana sallanan bina sakinleri inşaat firmasını defalarca uyardı. Ama çalışmalara devam eden firma, tedbir olarak evlerin altına toprak doldurdu. Yıkıma ramak kala ise vinçle binaya destek verildi. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan üç binayı belediye mühürledi.

Evlerinden tek bir eşya dahi alamadan panikle sokağa fırlayan apartman sakinleri, bir haftadır sokaklarda yaşıyor. Yetkililerin kendileriyle yeterince ilgilenmediği için isyan eden vatandaşlar, müteahhidin ticari yaklaşımından ise rahatsız... Firmanın gece tekrar hafriyat çalışmalarına başlaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Tepki üzerine ise inşaat firması çalışmaları durdurmak zorunda kaldı.

TARAFLAR BULUŞUYOR

Star İstanbul, konuyla ilgili  görüşlerine başvurduğu Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcıya Bosna-Hersekte ulaştı. Lokman Çağırıcı, müteahhitle ev sahiplerinin anlaşmaya varacaklarını belirterek, mülk sahiplerinin kat karşılığı evlerinin yeniden yapılacağını belirtti. Çağırıcı, kiracılara maddi yardım yapılarak ev kiralanacağının da sözünü verdi.

Öte yandan bugün inşaat firması ile bina sakinlerinin Bağcılar Belediye  Başkan Yardımcısı Ali Aydın ile bir araya gelerek tekrar görüşmeleri  bekleniyor.

Müteahhit vatandaştan dertli çıktı

Star İstanbul, mağduriyet yaşanan Bağcılar Yüzyıl Mustafa Kemal Sokaktaki olay mahalline ve Çilekli İnşaata ulaştı. Müteahhid Nihat Çilekli, çöken binayı, vatandaşın bir odasının altının toprak olmasına bağlayarak şunları söyledi. Oda toprak olduğu için hafriyat alınırken çökme yaşandı. Doldurduk, vinçle destek vedik. Binalar 1980de yapılmış. İnşaata devam etmemiz engelleniyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Vatandaşların talepleri çok yüksek, verdiğimiz zaiyat varsa bunu kanunlar çerçevesinde karşılayacağız.

VATANDAŞLAR NE DİYOR

Sadettin Korkut: (Bina sahibi):

VİNÇ GİDERSE EV YIKILIR

Üç binada 23 daire mağduruz. Binalar, çatlamadan ötürü boşaltıldı. İnsanlar sokakta. Hafriyatta çatlama ve çökme yaşandı. İnşaat firması 300 kamyon toprakla binanın altını doldurdu, bir bölüme beton döküldü. Zeminden su çıktı. Apartman vinç desteğiyle duruyor. Vinç gidince ev yıkılır.

Şeker Bilgi: (Ev sahibi):

UYARIMIZI DİNLEMEDİLER

İnşaatın başladığı günden bu yana uykumuz yok. Müteahhide, kepçeyi kullananlara defalarca uyardım Hiçbir şey olmaz dediler. Bir kaya vardı onu kırdıktan sonra evin betonu yarıldı. Koştum Ev yarıldı müdehale edin dedik ama inandıramadık. Binanın altı çöktü. Evlerimizden hiçbir şeyimizi alamadık. Biz insan değil miyiz Yardım istiyoruz.

Gülistan Su: (Kiracı):

BİZ SOKAKTA, EŞİM OTELDE

Bu binada kiracıydım, bir haftadır sokaklarda yaşıyoruz. Can güvenliği korkusundan evleri gidip eşyalarımızı da alamıyoruz. Evlerimiz mühürlendi. Ailemle birlikte konu komşunun evinde kalıyorum. Eşim evinde yaşayamıyor, otelde kalıyor.

Mine Korkut: (Öğrenci):

10 GÜN SONRA SINAV VAR

Yetkililer eve girmeyin diye uyarıda bulunuyor ancak, nerede kalacağımızla ilgilenen yok. Öğrenciyim, on gün sonra sınava gireceğim. Kira gelirleriyle okuyordum. Onlar da kesildi ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kış ortasında evlerimizden olduk, eğitim hayatım sekteye uğradı.

Alaeddin Bilgi: (Ev Sahibi):

ADALET İSTİYORUZ

İnşaat firması Yıkıp yarı yarıya yapayım diyor. 120 metrekare dairelerimize karşılık 55-60 metrekare daire veriyor. Bize müşteri muamelesi yapıyor. Mağduriyetimiz göz ardı ediliyor. Biz dairelerimizi istiyoruz. Kimse bize sahip çıkmıyor. Kira geliri kesildi, depozitoları geri vermemiz gerekiyor. Adalet istiyoruz. Gerekirse hukuki yollara başvuracağız.

Süleyman Hatip:

VİNÇ KİRASI SORUN OLDU

Bağcılar Belediyesinden gelip Garanti veremeyiz dediler. Büyükşehir ve üniversiteden uzmanları bekliyoruz. Huzurumuz kalmadı. Vinci çekmek istediler, müsaade etmedik. Vince kira veriyoruz zarardayız anlayışıyla karşı karşıyayız.  İlgi bekliyoruz.
Star/NEZİHA ÇAKIROĞLU


Geri Dön