Genel

Bahar Ilıcak, Lale-i Bahar'ı Kozzy AVM'de açtı

Türkiye´de ve yurtdışında inşa ettiği alışveriş merkezleriyle ismini duyuran Rönesans Grubu´nun patronu Erman Ilıcak´ın kardeşi Bahar Ilıcak adını marka yaptı

Yemek ve antika tutkusunu Oldies Cafe´de bir araya getiren, kendine ait İtalyan erkek giyim markası Fracasetti´nin ürünlerini de restoranda satmaya başlayarak farklı bir konsept geliştiren Ilıcak´ın yeni markası Lale-i Bahar. Ilıcak yeni markasıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Avrupa´nın çeşitli yerlerinden topladığım ürünleri Kapalıçarşı´daki ustam cilalayıp yeniden kaplıyor. İlk mağazamızı İstanbul Kozyatağı´nda bulunan Kozzy Alışveriş Merkezi´nde açtık. Mağaza sayısını çok artırmayacağız. Ağırlıklı olarak turist ağırlıklı yerlerde olmayı hedefliyoruz. Tepsi, şekerlik, çay setleri, ibrik gibi birbirinden farklı çeşitler burada bulunuyor. 89 liradan 20 bin liraya kadar parça mümkün."

Corvus´tan şarap
Yemek ve antika tutkusunu Oldies Cafe´de bir araya getirdiğini anımsatan Ilıcak, "Üniversite yıllarımdan beri eski objelere ilgim var. Bu restorandaki şapkalar, çantalar, dergiler kısaca gördüğünüz tüm objeler 40´lardan, 50´lerden kalma. Yemek konusunda da zaman ve paraya hiç acımam. Diyarbakır´da güzel yemek yapan bir mekan söyleyin kalkar giderim" dedi. Eylül ayında Lale-i Bahar adlı şarabı da menülerine ekleyeceklerini söyleyen Ilıcak, "Bu şarabı Reşit Soley´in sahibi olduğu Corvus bizim için hazırlayacak" dedi.
Aile şirketinde çalışmak yerine kurtlar sofrasına girmeyi tercih ettiğini anlatan Ilıcak, "Ailemin desteğini her daim hissediyorum. Rönesans´ın tüm AVM projelerinde yer alacağım. Ben de kiramı muntazam ödüyorum, o anlamda ayrıcalığım yok ama projeleri ilk bana gösteriyorlar, ben nereyi beğenirsem orayı alıyorum" dedi.

Tarık Akan modası yeniden
Gelecek yıl Fracasetti markasının yanına bir de vintage koleksiyonu (1920-80 yılları arasında var olan, yıllanmış değerli parçalar ya da o yıllar ait yeni ürünler) ekleyeceklerini dile
getiren Ilıcak şöyle konuştu:
"Kadınlar için vintage var ama erkekler için yok. Mesela Tarık Akan fotoğraflarındaki bir giysiyi mankene giydirip sunacağız.
Ona benzer ürünleri de satacağız. Uzun yakalar ve İspanyol paçalar, kırmızı balıkçı kazaklar geri gelecek."  

Zeynep Akdilli Oral

Akmerkez yeni dönemde müşterisini `şımartacak´
Daha çok 5 ve 7 yıldızlı otellerde verilen ve müşteri taleplerine göre şekillenen Concierge+ hizmeti Türkiye´de ilk kez bir alışveriş merkezinde (AVM) ücretsiz olarak uygulanmaya başladı. Fiziki görünümü yenileyerek daha modern bir yüze kavuşan Akmerkez, AVM´lerin farklılaşma çabası gösterdiği dönemde rotasını müşteri memnuniyetine çevirdi. Akmerkez Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral şu bilgileri verdi:
"17 yaşındaki merkezimiz fiziksel olarak değişim geçirdi. Müşteri beklentilerine göre marka karmasında yeniliklere gidildi. Zaten burada kemikleşmiş bir kitlemiz var. Bu kitle zaten danışmalarımızdan da sinema, restoran konularında rezervasyon yardımı alıyordu ama istedik ki bu işi profesyonelleştirelim."

Moda danışmanı ve limuzin servisi
Türkiye´de ve Avrupa´da congierge hizmetini ilk kez veren AVM olduklarını dile getiren Oral, "İstiyoruz ki aklın sınırlarını zorlayalım. Ziyaretçilerimizin aklında geçenleri kişisel asistanı gibi yapalım ve onlara kendilerini biraz olsun şımartma şansı verelim" dedi.
Servisin ücretsiz olduğunu söyleyen Oral haziranda başlayan sistemle ilgili olarak şunları söyledi:
"Siz bir kafede otururken görevli arkadaşımız market alışverişlerimizi yapıp istediğiniz yere götürebiliyor. Randevu alarak özel stil danışmanlarımız yardımıyla yeni stiller, son trendler hakkında bilgi alıp alışverişinizi yapabiliyorsunuz. Ürün değişikliği, tadilat, özel organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Unuttuğunuz çantanız alınıp getirilebiliyor. Limuzinle istediğiniz yere transfer edilebiliyorsunuz. Tabii bu hizmette limuzin kira ücreti müşteriye ait."

Yenilemek mağazadan kirası merkezden
2008 sonunda başlayan yenileme çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını ifade eden Oral bu süreçte 10 gün ile 2 ay arasında olmak koşuluyla mağazasını yenileyen kiracılardan kira almadıklarını söyledi. Mağaza karmalarını da yenilediklerine dikkat çeken Oral, "Zara Home, Kenneth Cole, Uterqüe´nin yanı sıra Türkiye´deki ilk mağazasını açan Fransız çocuk markası Tartine et Chocolat, Vilebrequin de karmamızdaki yerini aldı" diye konuştu.
Beste Önkol/Milliyet