Kent Haberleri

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi

Singapur'a gönderilen Arifoğlu markasına ait üç çeşit baharatta kanserojen renklendirici madde bulunması şok etkisi yarattı. Skandal üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi. Firma ve ürünlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini belirten Bakanlık, kritik bir bilgi daha verdi.Bu skandal gelişmenin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi, konuyla ilgili açıklama yapıldı

Arifoğlu markası altında Türkiye'den Singapur'a gönderilen üç çeşit baharat ürününde sağlığı tehdit eden kanserojen renklendirici katkı maddesi tespit edilmiş ve söz konusu ürünler Singapur'da toplatılmaya başlatılmıştı. Bu skandal gelişmenin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi, konuyla ilgili açıklama yapıldı.

"SİNGAPUR’A İHRACAT BAŞVURUSU YOK"

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldığını ve incelemede söz konusu firmanın, ülkemizden Singapur'a direkt bir ihracat başvurusu bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamanın devamında, skandal durumla ilgili, Singapur yetkili otoritesi tarafından, Türkiye'ye henüz resmi bir bildirimde bulunulmadığı ancak söz konusu haberlerin bakanlık tarafından ihbar kabul edildiği ifade edildi. Bakanlık, firma ve ürünlerine yönelik başlatılan denetimlerin ülke genelinde devam ettiğini de duyurdu.

 

ZİNCİR MARKETLERDEN TOPLATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Arifoğlu markasının yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılının Mayıs ve Temmuz aylarında yapılan denetimlerle ilgili kritik bir bilgi daha ortaya çıktı. Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde,  markanın sumak ürününden alınan numunelerde yasal olarak kullanımına izin verilmeyen renklendirici tespit edildiği belirtildi. Bu gelişme üzerine firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ve söz konusu tehlikeli maddenin bulunduğu ilgili parti-seri nolu ürünler piyasadan toplatıldığı ifade edildi.

BAKANLIĞIN DENETİM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığından  yapılan açıklamada vatandaşların güvenilir gıda tüketmesine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi ve sayı verildi.

Buna göre 2022 yılında 08.11.2022 tarihi itibarıyla ülke genelinde 7 bin 520 personel ile gıda işletmelerine 1 milyon 81 bin 777 denetim yapıldığı belirtildi.

Önceki gün Singapur’dan gelen habere göre Arifoğlu markasına ait 3 baharat çeşidinde kanserojen madde tespit edildiği ve ülkede bu ürünlerin toplatılmasına karar verildiği ortaya çıkmıştı.

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Asgari ücrette son dakika gelişmesi (8 Kasım) Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Doğal gaz ve elektrik yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu!