Genel

Bahçelievler Belediyesi 4 spor kompleksi açtı!

Bahçelievler Belediyesi; 16 spor salonu, 4 spor kompleksi, 51 açık spor bahçesi ile, spor yatırımları konusunda birinci sıraya taşındı. İlçede 6 yıl öncesine kadar, lisanslı sporcu sayısı sadece 800 iken; bu rakam bugü

 Uzun yıllar evveline oranla, belediye hizmetlerinin büyük bir gelişme göstermesi; Emlak Vergileri’nin belediyeler tarafından toplanmasına olanak tanıyan kanunun yürürlüğe girmesinden sonra başladı. Yeni yapılanma; şehircilik hizmetlerinin çeşitlenmesine, kalitesinin yükselmesine ve ciddi anlamda kaynak aktarımına tanık oldu. Belediyeler; bu süreçte spora da ciddi yatırımlar yapmaya başladı. Bunun sonucu olarak; özellikle amatör branşların genel toplamında; hem uluslararası sportif başarılar geldi, hem de lisanslı sporcu sayısında tam anlamıyla bir patlama yaşandı.

İKİ KOMPLEKS DAHA AÇILACAK

Özellikle Bahçelievler Belediyesi, bu konuda rekor düzeye varan şaşırtıcı çıkışıyla, dikkat topluyor. İlçede 6 yıl öncesine kadar, lisanslı sporcu sayısı sadece 800 iken; bu rakam bugün tam 24 bine ulaştı... Bu rakam, Bahçelievler Belediyesi’ni yalnız İstanbul’daki değil; Türkiye’deki tüm belediyeler içerisinde en öne taşıdı. Şu anda, uzak ara 1. sıradalar.

Söz konusu 6 yıl içerisinde 16 spor salonu açıldı... 4 dev spor kompleksi inşa edildi... 51 adet spor bahçesi hizmete sunuldu... Şimdi de; Hürriyet ve Siyavuşpaşa mahallelerindeki iki spor kompleksi, açılış gününü bekliyor.

Bahçelievler Belediyesi; mali yetersizlik yaşayan mevcut ilçe kulüplerine de giysi, malzeme ve kırtasiye yardımı yapıyor. Üstelik bu yardımlar, belli bir periyot içinde devamlılık gösteriyor. “Verdim, başının çaresine bak” türünde, yardımı yaptığında sorumluluğu üzerinden atmıyor; takipçiliğini de sürdürüyor.

Başkan Osman Develioğlu; spora yaptığı katkılarından dolayı bir çok ödül kazandı. İki dönem belediye başkanı seçilmesinin, ilçe sporuna olan yoğun ilgisinin elbette büyük payı vardır.

Bahçelievler Belediyesi’ni, diğer belediyelerden ayıran farkedilir özelliklerinden biri (Belki de en önemlisi); yaşayan ya da merhum olmuş ünlü spor adamlarının isimlerini, yeni açılan tesislere vererek onları yaşatıyor olmasıdır. Bunların arasında spor yazarları, çok ciddi bir oran tutuyor. Bugüne kadar Nezih Alkış, Togay Bayatlı, Attila Gökçe, Cem Atabeyoğlu, Necmi Tanyolaç, Kahraman Bapçum, Orhan Ayhan, Turgay Şeren, Sami Özey, Doğan Koloğlu, İslam Çupi, Kenan Onuk, Kazım Kanat ve Namık Sevik gibi spor yazarlarının adına açılışlar yapıldı.

Öte yandan; Rıdvan Dilmen, Şenol Güneş, Ziya Doğan, Hakan Şükür, İbrahim Kutluay, Harun Erdenay ve Hasan Doğan adına da tesisler yapıldı, hizmete girdi.

HEDEF 50 BİN LİSANSLI SPORCU

“Ustalara Saygı” çerçevesinde, bundan sonra da benzer uygulamalar yapılacak. Bahçelievler Belediyesi; sporcuya, spor adamına ve spor yazarına verdiği yoğun ilgi ile de, tüm belediyeler arasında ön plana çıktı. Spor camiası ve spor medyası, Osman Develioğlu’nun bu yaklaşımından ve taviz vermez ısrarından büyük mutluluk duyuyor.

Başkanın Basın Danışmanı Mustafa Holoğlu; “Sportif yatırımlar konusunda ısrarcıyız. Stratejimizin kodu “50+50”dir... Yani; lisanslı sporcu sayısını 50 bine ulaştırmak ve bunların içinde de en az 50 uluslararası değerde sporcu çıkarmak...

Biz; lisanslı olmasa da, spor yapmak isteyen her bireye hizmet götürmek konusunda “Herkes için spor” politikası uygulayan bir belediyeyiz. En fazla açık alan spor bahçesi bizde... Bunların sayısı, daha da artacak” diyor.
Star/Ali Sami ALKIŞ