Genel

Bahçelievler'de 134 bin 782 TL'ye konut! İcradan!

Bakırköy 9. İcra Müdürlüğü tarafından Bahçelievler Kocasinan'da yer alan taşınmaz 134 bin 782 TL tahmini bedelle satışa çıkarıldı...

VERİLEN İLANA GÖRE;

BAKIRKÖY 9. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
GAYRİMENKULÜN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2011/758 Tal.

Bir borçtan dolayı satışına karar verilen gayrimenkulün;

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Bahçelievler İlçesi, Kocasinan Köyü, çavuşbaşı Mevkii,23 Pafta,7600 Parsel sayılı, 230.00 m2 miktarlı,arsa vasıflı taşınmazın 20/230 hisssesi borçlu adına kayıtlıdır.

İMAR DURUMU : Bahçelievler Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğü Durum Bürosunun 15.03.2011 tarih ve M.34.6.BAH.0.13.310.05.99-2011/4312 sayılı imar durumu yazısına göre; Bahçelievler, Kocasinan, 23 Pafta,7600 Parsel sayılı yer 1/1000 ölçekli, 21.06.2009 tasdik tarihli Bahçelievler Revizyon Uygulama İmar Planında H=18.50 metre irtifada(6 kat)ikiz nizam yapılanma şartlarında konul alanında kalmaktadır.Parselin dosyasında yapılan tetkikte parsel üzerinde bulunan binanın ruhsat ve eklerine aykırı yapılan kısımlardan dolayı 3194 sayılı İmar Kanununun 42.ve 32.maddeleri gereği belediye encümenince yıkım ve para cezası kararları alındığı tespit edilmiş olduğu belirtilmektedir.

GAYRİMENKULUN HALİHAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmazın bulunduğu ana bina, İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, şžirinevler Mahallesi, Sarnıç Sokak Aydoğdu Apartmanı No:4 kapı numaralı,bodrum+zemin+5 normal kat+teras kattan ibaret 8 katlı binadadır.Apartman dış cephesi cam mozaik.dış kapısı demirdir.Giriş sahanlığı ve merdiven basamakları mermer kaplı olup,kat sahanlıkları karo seramik kaplıdır.Her katta çift daire mevcuttur.Bina 20 yıllıktır.Borçluya ait daire 6.kat 16 numaralı teras kat dairedir.Dairenin dış kapısı çelik kapıdır. Daire 3 yatak odası+salon+ mutfak+banyo+wc+koridor ve terastan ibaret yaklaşık olarak 80.00 m2 civarında bir alana sahiptir. Dairenin salon ve yatak odalarının yer döşemeleri laminant parke, duvarlar plastik boya, tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak,banyo,wc,koridor ve terasın yer döşemeleri karo seramik,mutfak,banyo ve wc nin duvarları tavana kadar karo fayans kaplıdır. Dairelerin iç kapılan ahşap, dış pencereler pvc ve ısı camlıdır. Daire kombi kaloriferli ve doğalgazlıdır.

MUHAMMEN DEĞERİ : Taşınmazın yukarıda sayılan evsafı ve hali hazır durumu civar taşınmazların alım satım ve piyasa rayiçleri günün ekonomik koşulları olumlu ve olumsuz etkenlerin tümü dikkate alınarak bilirkişice söz konusu olan ana taşınmazın tamamının değerinin 28.03.2011 tarihi itibari ile (arsa+bina) 1,550.000.00 TL olduğu hesaplanmıştır. Buna göre borçluya ait 20/230 hissesinin değeri yaklaşık 134,782.61 TL'dir.

SATIşž şžARTLARI:

1-Birinci satış 12/08/2011 Cuma günü 13.30/13.40 saatleri arasında, Bakırköy Adliye Sarayında bulunan 9. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla İkinci satış 22/08/2011 Pazartesi günü 13.30/13.40 saatleri arasında, Bakırköy Adliye Sarayında bulunan 9.İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde nakit pey akçesi (Türk Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir.) veya bu miktar kadar bir bankanın kesin, süresiz ve şartsız teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tapu alım harç ve masrafları, ihale satış bedelinin %1'i oranındaki KDV ile tahliye masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

 4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile işbu satış ilanının tebliğ edilemeyen diğer tüm alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.

(İİK .126.Mad.)  

Basın : 44107

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com