02 / 05 / 2024

Bahçeşehir Belediyesi Şelale Parkı ailelere açacak!

Bahçeşehir Belediyesi Şelale Parkı ailelere açacak!

Bahçeşehir'deki Şelale Park'ın Başakşehir Belediyesi tarafından yıkılması tepki çekmişti



Çevre sakinleri, "Yeşil alanlar betonlaştırılacak, nefes alabileceğimiz parkımız elimizden alınacak" diyerek protesto gösterileri yapmıştı. Bölge halkının bu tepkisine Başakşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. Yetkililer, parkın yok edilmesinin söz konusu olmadığını, tersine parkı yenileyip ailelerin kullanımına açacaklarını söyledi. İşte belediyenin Şelale Park'a dair açıklaması...

"Semtimizin sembol parklarından biri olan Şelale Parkı ve çevresinde, halkımızın talepleri doğrultusunda bir düzenlemeye gidilmiştir. Ailelerin kullanımına açmak düşüncesiyle yapılacak düzenlemede, bu semtte yaşayan halkımızın menfaati birinci derecede gözetilmiştir.

Yaklaşık 40 dönümlük bir alanı kaplayan Şelale Park'ın bir bölümü kaykay pisti ve çocuk parkı, açık hava fitness aletleri, engelliler için oyun grupları olarak daha önce düzenlenmiş, son revizyonla birlikte küçük bir bölümünde de yarısı açık yarısı kapalı olmak üzere toplam 1 dönümlük bir alan, aileler için kafe-restoran olarak düşünülmüştür. Ayrıca ilkbaharla birlikte parkın tamamını kapsayan peyzaj, ışıklandırma ve çevre düzenleme çalışmaları da yapılacaktır."

Habertürk


Geri Dön