28 / 04 / 2024

Bahçeşehir Göleti'ne tek katlı sosyal tesis inşa edilecek!

Bahçeşehir Göleti'ne tek katlı sosyal tesis inşa edilecek!

Bahçeşehir Göleti'nin çevresinde yer alan parselle 11 bin metrekare inşaat ve işletme hakkı izni veren ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grubu kazandı.İhaleyle gölete tek katı geçmemek üzere sosyal tesis inşa edilecek.



250 dönümlük Bahçeşehir Göleti'nin ihalesini 103 milyon liralık teklif ile ev elektroniği alanında faaliyet gösteren Sunny markasının sahibi Atmaca Grubu kazandı.Şirket, Gölet alanının çevre düzenlemesini hayata geçirip bunun karşılığında 11 bin 436 metrekarelik tek aktı geçmeyecek sosyal tesisler yapma ve işletme hakkına sahip olacak.


İKİ GRUP YARIŞTI

Satışa çıkan çevreciler ve bölge halkının oluşturduğu gruplar ise Mahkeme'ye taşıdıkları ihale sonucunun kendileri için 'yok hükmünde' olduğunu açıklayıp, bir araya gelme kararı aldılar. Gölet alanı, bölgenin bağlı bulunduğu Başakşehir Belediyesi tarafından mart ayı meclis toplantısında alınan kararla "Rekreasyon ve Dere Islah Projesi" adıyla 35 milyon liralık muhammen bedellik gelir paylaşım yöntemiyle ihaleye çıkarılmıştı. Başakşehir Belediyesi bu kapsamda Gölet'in yanında bulunan 607/10 numaralı parseli satın aldı.Ancak sadece bu bölüm değil, Gölet çevresindeki başka parsellerin de satışa dahil edilmesi tartışma çıkarmıştı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,proje sayesinde aktif yeşil alanın 2 kat büyüyeceğini savunmuştu.


Gölet yakınında konak projesi de gerçekleştirdi

Atmaca Grubu'nun Başkanı Adem Atmaca, Bahçeşehir Göleti inşaat projeleri de geliştiriyor.Atmaca bölgede, sahibi olduğu MFA İnşaat firmasıyla 286 konutluk Bahçeşehir Konakları'nı hayata geçirdi.Bunun yanı sıra Gölet'in yanı başındaki Ümran Konakları'nda ise tamamı 4+1 daire tiplerinin bulunduğu 62 konut yer alıyor.


Habertürk


Geri Dön