29 / 07 / 2024

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Engelsiz Ev projesi!

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Engelsiz Ev projesi!

Engellilerin evlerinde karşılaştığı sıkıntılar bitiyor. Bahçeşehirli öğrenciler, teknolojiyi kullanıp, engellilerin hayatını kolaylaştırdı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BAHÇEŞEHIR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim Görevlisi İnci Zaim Gökbay ve Meslek Yüksekokulu Teknik Bölüm öğrencileri anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. "Küpkökarge" birimi tarafından tasarlanan "Engelsiz Ev" projesi, özgür Çocuklar Basketbol Şenliği kapsamında Kadıköy Özgürlük Parkı'nda önceki gün sergiye açıldı.

SERGİYE AÇILDI

27 Ağustos'a kadar sergiye açık olacak "Engelsiz Ev" projesi, görme engellilere daha kaliteli bir yaşam sağlamayı ve evlerinde karşılaştıkları pekçok engeli ortadan kaldırmayı hedefliyor. Projede, engelli vatandaşların evlerinde rahatça yaşayabilecekleri, pratik ve maddi tasarrufları yüksek bir teknolojik engelsiz ev standardının yakalanması hedefleniyor. Engelsiz Ev'in çıkış noktası elbette engellilerin sosyal hayat içinde yaşadıkları zorlu koşullar. Ülke genelinde yaklaşık 9 milyon engelli bulunuyor. Bunların yaklaşık 700 bini görme engelli. Bu zamana kadar görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için pekçok AR-GE çalışması yapılmış olmasına rağmen ev içerisinde temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yönelik somut projeler üretilmedi.

DAHA KOLAY YAŞAM

Engellilerin ev içinde halen kendi ihtiyaçlarını tek başlarına yapmalarına imkan sağlayacak teknolojik gelişimler de yok işte Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Engelsiz Ev Projesi ile elektronik donanımlarla, engellilerin hayatlarını olabildiğince kolaylaştırmayı hedefliyor.
Habertürk

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

`Engelsiz Ev´ ile tüm engeller kalktı 

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı `Engelsiz Ev´e anahtarsız giriliyor. Güvenlik sistemi ses  ve parmak izi üzerine kurulu. Mutfak eşyaları ise kırılmaz malzemeden tasarlandı

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Teknik Bölümler öğrencilerince tasarlanan `Engelsiz Ev´ projesi, Göztepe Özgürlük Parkı´nda görücüye çıktı. Elektronik Haberleşme Bölümü öğrencisi Barış Battal, projenin, görme engellilere kaliteli yaşam sağlamayı ve karşılaştıkları engeli ortadan kaldırmayı amaçladığını söyledi. Kapısı anahtarsız olan, parmak izi ve ses tanıma gibi güvenlik sistemlerini içeren evde, yaralanmaları önlemek için ise mobilyalarda yuvarlak hatlar tercih edildi.

KIYAFETLERİ DE `AKILLI EV´ SEÇİYOR

Mutfak eşyalarının kırılmaz olduğunu, klima, su ve elektrik sistemlerinin sensörlü, tuvaletin de otomatik olarak kendini temizleyecek şekilde tasarlandığını da ifade eden projeyi tasarlayan Barış Battal, yatak odasında da kıyafet seçimine yardımcı olması için renk okuyucu sistem uygulandığını kaydetti. Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi İnci Zaim Gökbay ve 11 öğrenci tarafından tasarlanan 15 metrekarelik `´Engelsiz Ev´´, 27 Ağustosa kadar Göztepe´deki Özgürlük Parkı´nda gezilebilecek. Ev, önümüzdeki günlerde Şişli ve Taksim´de de sergilenecek.
Star


Geri Dön