28 / 04 / 2024

Bahçeşehir'in yeni yerleşkesi Sen Piyer Hanı olacak!

Bahçeşehir'in yeni yerleşkesi Sen Piyer Hanı olacak!

1772'de İstanbul Beyoğlu'nda ticaret merkezi olarak kurulan Sen Piyer Hanı, Bahçeşehir Üniversitesi'nin yeni yerleşkesi olcak. Sen Piyer Hanı'nın restorasyon çalışmalarını da Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri yapacak



Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul yerleşkelerine Beşiktaş ve Şişli'den sonra Tarihi Sen Piyer Hanı'nı da ekliyor. 1772'de İstanbul Beyoğlu'nda ticaret merkezi olarak kurulan 1863 yılında Osmanlı bankasının ilk binası olarak kullanılan tarihi Sen Piyer Hanı Galata Kulesi'ne komşu. Cenevizlilerden tarafından yapılan Sen Piyer Hanı Bahçeşehir Üniversitesi'nin kampusu oluyor. Cenevizlilerde ticaret, Osmanlılarda Kültür ve finans merkezi olan tarihi Sen Piyer Hanı artık eğitime kapılarını açmış olacak.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin yeni yerleşkesi olarak kullanılacak olan Sen Piyer Hanı'nın restorasyon çalışmasını da yine Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri yapıyor. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Eyüce, Sen Piyer Hanı'nın İstanbul tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu restorasyonda da bu tarihi yapının korunacağını belirtiyor.

Kentin dokusu...

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, ise yeni yerleşkeyi şöyle anlatıyor: "Üniversite olarak kültüre ve tarihe çok önem veriyoruz. Yeni yapılar yapmak yerine kentin tarihi içinde var olmak istiyoruz. Bizce üniversite kentin içinde var olmalı ve kentin tüm dokusunu taşımalıdır. Üniversiteler artık kampuslara kapanmak yerine kente yayılmayı ve eğitimde tüm kenti kullanmayı tercih ediyorlar. İşte bizde başta mimarlık olmak üzere, finans ve iletişim öğrencilerimizin Sen Piyer yerleşkesinde hem İstanbul'u yaşayarak hem de daha iyi öğreneceklerini düşünüyorum. Bu amaçla yeni yerleşkemizden tüm öğrencilerimizi ve halkı faydalandırmak istiyoruz."

Bahçeşehir Üniversitesi tarihi Sen Piyer yerleşkesinde önümüzdeki eğitim öğretim yılında bazı lisans programlarının yanı sıra, yüksek lisans eğitimleri de yapacak. Ayrıca yerleşke sanat, sosyal ve kültürel çalışmalara da ev sahipliği yapacak. Sen Piyer yerleşkesi aynı zamanda halka açık kültür sanat merkezi olarak da kullanılacak.

İlginiz mesleğiniz olsun...

Üstat Pablo Picasso, "Çalıştığımda rahatlıyor ve dinleniyorum. Beni esas yoran, hiçbir şey yapmamaktır" diyor. Pek çok kişi yap-tığı işten yakınırken Picasso'yu farklı kılan nedir Picasso ilgilendiği ve becerikli olduğu bir alanı meslek olarak seçmiştir. İnsanların boş zamanlarında stres atmak için uğraştığı resim onun mesleğidir. Özel yetenek sınavları belli ilgi alanlarında becerikli olan kişilere Picasso gibi yaşama fırsatı tanıyor. Ancak pek çok öğrenci ilgi ve becerilerinin tam olarak farkında olmadığı için özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alan programlardan uzak duruyor ve farklı mesleklere yöneliyor. İleri yaşlarda fark ettikleri bu ilgilerini sadece hobi olarak değerlendiriyorlar ve Picasso gibi yaşama şansını kaçırıyorlar.

İlgilerinizi fark edin

MUTLU bir çalışma hayatı için kariyer planlama sürecinde ilgi alanlarını keşfetmek önemlidir. Uğur Kariyer Merkezi tarafından uygulanan Kariyer Eğilim Testi (KET) Türkiye'de kariyer planlama sürecinde en çok uygulanan testtir. Kariyer Eğilim Testi (KET) kişilerin ilgilerini, becerilerini, kendi kişilik özelliklerine uygun meslekleri belirlemektedir. Bu testte kariyer seçimi ile bireyin kişilik özelliklerini ve buna bağlı olarak ilgi alanlarını, değerlerini ilişkilendiren en önemli bilimsel model olarak kabul edilen Dr. John Holland'a ait RIASEC modeli kullanılmıştır. Siz de ilgi alanlarınızı keşfetmek ve hangi mesleklerin size uygun olduğunu öğrenebilirsiniz. Uğur Kariyer Merkezi tarafından uygulanan Kariyer Eğilim Testi (KET) hakkında www.ugurkariyermerkezi.net adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Geri Dön