Ulaşım

Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Türkiye, 3. köprü ray geçişi projesi için Dünya Bankası ile anlaşmaya yakın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada Türkiye’nin Kalkınma Yolu projesinin Avrupa bağlantısı olan Yavuz Sultan Selim’in üzerinden geçecek raylı sistemin finansmanı için Dünya Bankası ile anlaşmaya yakın olduğunu belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bloomberg’e yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye’nin Kalkınma Yolu projesinin Avrupa bağlantısı olan Yavuz Sultan Selim’in üzerinden geçecek raylı sistemin finansmanı için Dünya Bankası ile anlaşmaya yakın olduğunu dile getirdi. İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun konu ile ilgili o açıklamaları…

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada söz konusu projenin Türkiye açısından özellikle de Kalkınma Yolu sebebiyle önem taşıdığını dile getirirken, “Dünya Bankası ile uzun zamandır yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda 3 milyar euro ya da dolarlık paketi destekleyeceklerini söylemişlerdi. Şu anda onun sonuna geldik. Muhtemelen onu kesinleştirerek, Dünya Bankası kredisiyle beraber oranın ihalesini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu açıklamasında ihalenin zamanlamasıyla ilgili olarak da “Bu yıla yetişmeyebilir fakat önümüzdeki senenin ilk aylarında yapmış olacağız. Yaklaşık olarak 4 milyar dolarlık bir proje olacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu, kredinin teknik detaylarıyla ilgili müzakerelerin de sürdüğünü kaydetti.

 

BAE İLE DE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz senenin Eylül ayında G20 Liderler Zirvesi dönüşünde Birleşik Arap Emirlikleri ile Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesi için ortak çalışma başlatılacağını duyurmuştu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu konuda özellikle Muhammed Bin Zayed çok daha kararlı bir telkinde bulundu, ‘Bu işi uzatmayalım, 60 günde görüşmeleri arkadaşlarımız bitirsinler ve hemen temelleri atalım, yola koyulalım’. Yani bu işin heyecanını bu denli duyuyorlar ve biz de gerek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a, gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na gerekli talimatları verdik.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Abdülkadir Uraloğlu, sürecin 1. senesinde Bloomberg ile gerçekleştirdiği mülakatta alternatif finans arayışlarının işaretini verirken, “Gerek Dünya Bankası, gerek Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), gerekse de Asya Yatırım Bankası’ndan hem bu kurumsal kredileri bulabiliyoruz hem de finans kurumlarından kredi bulabiliyoruz.” demişti.

 

İstanbul’da konut amortisman süreleri hesaplandı: İşte ilçe ilçe o liste…

Barınma krizi vatandaşların ev tercihini değiştirdi! 4 kişilik aileler 1+1'lerde yaşıyor!

Balıkesir Kaz Dağları'nda 14 dönüm zeytinlik imara açıldı!