Ekonomi

Bakan Abdülkadir Uraloğlu’ndan vatandaşlara Kurban Bayramı müjdesi!

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yurttaşımıza bayram müjdesi” başlığı ile yaptığı açıklamada Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesinde yolcu taleplerinin karşılanması amacıyla trenlerde 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildiğini ve biletlerin yarından itibaren satışa çıkacağBu doğrultuda hem otobüslerde hem uçaklarda ve hem de trenlerde yer bulmak oldukça zor hale geldi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden memleketine yönelik seyahatleri de sıklaşmaya başladı. Bu doğrultuda hem otobüslerde hem uçaklarda ve hem de trenlerde yer bulmak oldukça zor hale geldi. Konu ile ilgili bir adım atan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bayram için memleketine seyahat etmek isteyenlere güzel bri haber geldi.

 

AÇIKLAMA BAKAN URALOĞLU'NDAN GELDİ

Bakan Uraloğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, okullarının yaz tatili ile Kurban Bayramı öncesinde artacak yolcu talebini karşılamak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün hızlı trenlere ilave seferler konulacağını belirtti. Uraloğlu, anahat ve bölgesel trenlere ise vagon ilave edeceğini ifade etti.

Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul ve Ankara-Sivas arasında toplam 24 ilave hızlı tren seferi düzenleyeceklerinin altını çizen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, söz konusu hatlarda belirlenen tarihlerde işletilecek ek sefer ile 10 bin 152 kişilik ilave kapasite sağlanacağını sözlerine ekledi.

Peki, trenlerin şehirlerden kalkış saatleri belli oldu? İşte merak edilenler...

24 BİN 472 KİŞİLİK KAPASİTE ARTIŞI

Uraloğlu, bakanlık olarak kara yolları, demir yolları ve havalimanlarında yolcuların seyahatlerini kolay hale getirecek önlemleri aldıklarını belirterek, "Bayram ve okulların tatile girecek olması sebebiyle hem hızlı trenler hem de anahat ve bölgesel trenlerde 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildi. Ek tren biletleri yarından itibaren internet üzerinden ve gişelerden satın alınabilecek" şeklinde konuştu.

 

Açıklamada paylaşılan verilere göre, ilave hızlı tren seferleri Ankara-İstanbul arasında Ankara'dan 11.50, İstanbul'dan 17.10 saatlerinde; Konya-İstanbul arasında Konya'dan 10.30, İstanbul'dan 18.05 saatlerinde ve Ankara-Sivas arasında Ankara'dan 09.40, Sivas'tan 11.50 saatlerinde hareket edecek.

"DEMİR GİBİ GÜÇLÜ ULAŞIMIN TEMİNATIYIZ"

Bakan Abdulkadir Uraloğlu Twitter paylaşımın son kısmına ise, "Demir gibi güçlü, demir gibi sağlam ulaşımın teminatıyız!" ifadelerini kullandı.

A101’de 6’lı çay bardağı 40 TL’ye, manuel doğrayıcı 65 TL’ye cam kahve bardağı 13 TL’ye düştü!

QNB Finansbank ilk kez duyurdu! 2 hafta içinde hesaplara tam bu kadar para yatacak!

ŞOK’ta indirimler üst üste geldi! pilavlık pirinç 17 TL’ye, yeşil zeytin 39 TL’ye, süt 14,50 TL’ye düştü!