Ekonomi

Bakan açıkladı! 1-2-3-4 çocuğu olan ailelere müjde! Dev yardım ücreti duyuruldu!

Çok çocuklu ailelere ve ihtiyaç sahiplerine destek! Başvurular yeniden açıldı. İşte detaylar!Çocuklarını okutmakta zorluk çeken ve ihtiyaç sahibi aileler yardımda bulunulacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan da müjdeli bir haber geldi. Çocuklarını okutmakta zorluk çeken ve ihtiyaç sahibi aileler yardımda bulunulacak. İşte bu yardım şartlarına dair detaylar…

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NEDİR?

Çocuk Destek Bileşeni, sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklara verilmesi için planlanmış bir yardım türüdür. Bu yardımda çocuk sayısına göre aylık 350 ile 650 TL aralığında destek miktarı değişmektedir. Bakan Yanık’ın açıklamasına göre bileşenden yardım alacak olan 1-2 çocuklu haneler 350, 3 çocuklu haneler 450, 4 çocuklu haneler 550, 5 ve daha fazla çocuğa sahip olan hanelere ise 650 TL yardımında bulunulacaktır.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ ŞARTLARI!

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU

Çocuk Destek Bileşenine başvurmak isteyen hanelerin geliri yalnızca asgari ücretin 1/3’ü altında olması gerekir. Sonrasında ise ön başvuruları ALO 183 ya da ALO 144 üzerinden gerçekleştirilebilir. Yardıma başvuruyu yapmak için bir diğer yol ise e-devlettir. E-devlet şifreniz bulunmuyor ise PTT’den kolay bir şekilde alabilirsiniz.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU FORMU!

E-devlet sistemi üzerinden girildiğinde ilk çıkan ekranda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının formunu göreceksiniz. Başvuru formunda kişinin mesleği, hanede yaşayan kişilerin sayısı gibi sorular yer almaktadır. Bu soruları tamamen doğru cevap verilmesi gerekmektedir.

Çocuk Destek Bilişeni için gerekli olan belgeler şu şekildedir;

EYT’lilere fazla maaş! Bu yıl emekli olduysanız piyango size çıktı!

Emekli maaşına yeni zam yolda mı? Şubat ayına tarih verildi! Yüzde 54,54 oranında…