Kent Haberleri

Bakan açıkladı; 26 bin 982 geçici işçi kadroya alınıyor!

Türkiye'de 26 bin 982 geçici işçinin kadroya geçiş işlemleri başladı. Bu, Türkiye'deki geçici işçilerin istihdam koşullarında önemli bir değişiklik olabilir. İşte detaylar... Geçici işçi statüsündeki çalışanların kadroya geçiş işlemlerinin başlatıldığını duyuran Bakan Kirişçi, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kişinin sürekli işçi kadrosuna geçişleri için işlemleri başlatmış bulunuyoruz" die konuştu

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, millet vekili adayı olarak gösterildiği Kütahya'da açıklamalarda bulundu. Geçici işçi statüsündeki çalışanların kadroya geçiş işlemlerinin başlatıldığını duyuran Bakan Kirişçi, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kişinin sürekli işçi kadrosuna geçişleri için işlemleri başlatmış bulunuyoruz" die konuştu. İşte detaylar...

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Zafer Kalkınma Ajansı’nda tarım sektörü temsilcileriyle buluştu. Depremzedeler için yapılan çalışmalar hakkında açıklamlarda bulunan Bakan, "Köy evlerinde artık anahtar teslimine başladık. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ın Özbek Mahallesi’nde 3 vatandaşa birinci sınıf köy evlerinin teslimini sağladık. Bu vesile ile bütün depremzede kardeşlerimize de neler yapabileceğimizi ve nasıl yapabileceğimizi de göstermiş olduk" ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişçi sözlerine şöyle devam etti:

"Bakanlık bünyesinde geçici işçi statüsünde görev yapan 26 bin 982 çalışanın sürekli işçi kadrosuna alınmaları için işlemleri başlatmış bulunuyoruz. İnşallah onlar kadroya alındıktan sonra mevcut hizmetlerini daha da artırırlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza da tabii ki bu kadroların verilmesi noktasında da bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Her branştan çalışma arkadaşımızın emekleriyle inşallah Türkiye Yüzyılı'nı tarım ve ormancılığın da yüzyılı yapacağımızı da söylemek istiyorum. Ayrıca 12 şehrimizde bulunan 10 bin 328 arıcı kardeşimize 1 milyon 339 bin 613 arılı kovan için 5 bin 358 ton besleme şekeri dağıtımını bugünden itibaren yapmaya başlıyoruz. Rabbim onların da üretimini arttırsın" dedi.


Kadroya geçiş işlemlerinin başlaması, geçici işçilerin daha istikrarlı bir iş güvencesi ve daha iyi çalışma koşulları sağlamasını amaçlıyor. Bu geçiş, çalışanların uzun vadeli planlama yapmalarını ve kariyerlerini geliştirmelerini de kolaylaştırabilir. Bu gelişme, Türkiye'nin istihdam politikalarında önemli bir adım olarak görülebilir ve gelecekte daha fazla geçici işçinin kadroya geçiş yapması için bir örnek teşkil edebilir.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Bakan açıkladı: Çiftçilere 4,5 milyar lira sulama desteği!

Doğal gaz fiyatı arttı! Elektrik ve gaz fiyatları rekor kırdı