09 / 10 / 2024

Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulaması geri dönüyor mu?

Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulaması geri dönüyor mu?

Türkiye’de kış saati uygulamasına geçilmemesi tartışılmaya devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan önemli açıklamalar geldi. Kış saatiyle ilgili son gelişmeler neler?




Son senelerde özellikle sabah saatlerinde işe giden vatandaşlar, kış saati uygulamasının kaldırılmasına dair eleştirilerini dile getirmeye devam ediyor. dunya.com'da yer alan içeriğe göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulaması geri dönüyor mu?

AVRUPA'DA KIŞ SAATİ BAŞLADI

Avrupa'da 29 Ekim 2024 tarihinde yaz saati uygulaması sona erdi ve kış saati uygulamasına geçildi. Ancak Türkiye'de kış saati uygulamasına geri dönülüp dönülmeyeceği merak konusu. Ülkede 2016 yılından bu yana kış saati uygulanmıyor ve vatandaşlardan bu konuda eleştiriler gelmeye devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan, tartışmalar sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve kış saati uygulamasına dair görüşlerini paylaştı.

Bakan Bayraktar, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili kendi uygulamalarını yapabilirler" açıklamasında bulundu. Bu açıklamaya göre, 2024 yılında Türkiye'de kış saati uygulaması hayata geçirilmeyecek ve saatler geri alınmayacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan açıkladı! 1 milyondan fazla vatandaşımız işe yerleştirildi...

Bakan Işıkhan açıklamıştı! Emekli maaş farkıyla ilgili düzenlemenin detayları belli oldu!

Emekli maaşlarında flaş gelişme! Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması geldi! 

Bakan Işıkhan açıkladı! Mesai saatleri kısalacak mı?

 

 


Geri Dön