Ekonomi

Bakan Bilgin açıkladı: Deprem bölgesinde 20 bin 700 kişilik istihdam

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için tüm Türkiye tek yürek olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bölgede atılan adımlara yönelik bilgi içerikli bir paylaşımında bulundu.5 milyar TL tahsis ederek 20 bin 700 kişilik istihdam sağladık" dedi

Bakan Vedat Bilgin, "Depremden etkilenen yerlerde kamusal ihtiyaçların giderilmesi için Toplum Yararına Program kapsamında 1.5 milyar TL tahsis ederek 20 bin 700 kişilik istihdam sağladık" dedi. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal medya hesabından deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla alakalı bilgi paylaşımında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamusal ihtiyaçların giderilmesi için 1,5 milyar Türk Lirası tahsil edilerek 20 bin 700 kişiye istihdam sağlandığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Depremden etkilenen şehirlerde kamusal ihtiyaçların giderilmesi adına Toplum Yararına Program kapsamında 1 buçuk milyar Türk Lirası tahsis ederek 20 bin 700 kişilik istihdam sağladık. Sosyal devlet olma bilinciyle emeğin yanında olacağız ve depremin yaralarını sarmak adına elimizden geleni yapacağız."

Bakan Vedat Bilgin deprem bölgesindeki kısa çalışma ödeneğini ve işten çıkarma yasağını değerlendirdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki gün yaptığı açıklamada da sosyal devlet bilinciyle hareket ederek deprem bölgesindeki emekçilerin yanında olup yaraları sarmak adına çalıştıklarına vurgu yapmıştı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda, deprem bölgesindeki emekçileri korumak amacıyla olağanüstü hal (OHAL) süresince işten çıkarma yasağı uyguladıklarının altını çizdi.

Bölgedeki işçilerin çalışamadıkları süre için de kısa çalışma ödeneği ile ücret desteği sağladıklarını belirten Bakan Bilgin paylaşımında, "İş yeri deprem sebebiyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 Türk Lirası nakdi ücret desteği sağlıyoruz. Sosyal devlet bilinciyle deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olarak yaraları sarmak için çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bakan Murat Kurum duyurdu: Depremden etkilenen kiracılara verilen destek artırıldı!

Aile Bakanlığından bir maddi destek daha! Çocuğu olan aileler hemen başvursun!

Dolar bugün ne kadar? 23 Şubat 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!