Kent Haberleri

Bakan Bilgin iki ay sonrasını işaret etti! Asgari ücrete okkalı zam gelebilir!

Milyonlarca asgari ücretli temmuz ayında ara zam olup olmayacağını sorguluyor. Konuya ilişkin Bakan Bilgin'den açıklama geldi. İşte asgari ücrete ilişkin merak edilenler...Bu durumda milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli Temmuz ayında ne kadar zam alacağını sorguluyor

Kamu çalışanlarının maaşı 15 bin TL'ye çıkarılırken en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Bu durumda milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli Temmuz ayında ne kadar zam alacağını sorguluyor. Konuyla ilgili Bakan Bilgin açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün katıldığı canlı yayında merak edilen sorulara yanıt verdi. İşte Bakan Bilgin'in açılamaları...

"ÇOK AZ BİR SÜRE KALDI, BU HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMLANIR!"

Bakan Bilgin, EYT kapsamında emekli maaşlarının bağlanma süresine yönelik soru üzerine, 1 milyon 700 bin dolayında başvurunun yapıldığını, üç aydır SGK personelinin olağanüstü bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Maaş bağlama işlemlerinin devam ettiğini dile getiren Bilgin, bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşündüğünü ifade ederek "Çok az bir süre kaldı, bu hafta içerisinde tamamlanır. Tamamlanmasa da en fazla bir hafta veya 10-15 gün sarkar" diye belirtti. Kimsenin endişesi olmasın diyen Bakan Bilgin "herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak. Bazen eksik işlemleri olanlar var, onların dosyaları tamamlanıyor, onlarla ilgili hiçbir sorun yok" dedi.

"YENİ MECLİS DÖNEMİNDE ÇÖZÜME KAVUŞACAK"

Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili temmuz ayındaki beklentiye yönelik soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki ifadelerini hatırlattı.

Erdoğan'ın katkısıyla asgari ücretin belli bir seviyeye geldiğine dikkat çeken Bilgin, temmuzda da aynı, benzer bir süreç işleyeceğini bildirdi.

Memur maaşlarına yönelikte açıklama yapan Bilgin, "Bizim açıklamamız açık, 22 bin TL olacak." diye konuştu.

Öte yandan Milliyet'te yer alan habere göre, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu.

İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentilerin yüzde 30 artışla 11 bin TL’ler olduğunu söyleyen Kurtuluş, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatinde olduklarını belirtti.

Kurtuluş, "Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12.500 lira olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır" dedi.

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı katlandı: 20 yaş altı yatırımcı sayısı 3 senede 25 katına çıktı!