Kent Haberleri

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine zam geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller için çalışma yaptıklarını söyleyerek çalışmanın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağan'a sunulacağını açıkladı. Gözler bakanlıktan gelecek açıklamalara çevrilirken milyonlarca kişi emekli maaşarına zam mı gelecek? sorusunu araştırmaya başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine yönelik bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmanın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını açıkladı. Gözler bakanlıktan gelecek açıklamalara çevrilirken milyonlarca kişi emekli maaşarına zam mı gelecek? sorusunu araştırmaya başladı. 

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşının ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin yükseltilmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı. Bu çalışmayı en geç gelecek hafta başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını belirtti.

EMEKLİLERE MÜJDE!

Memur sendikalarıyla imzaladıkları toplu sözleşmelerin bu politika araçlarından biri olduğuna dikkati çeken Bilgin, söz konusu sözleşmelerin yalnızca memur emeklilerinin aylıklarında artış sağladığını söyledi. Bakan Bilgin, işçi ve esnaf emeklilerinin aylıklarındaki artışları sosyal devletin sorumluluğuyla yerine getirdiklerini kaydetti.

5 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığının, bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını söyleyen Bakan Bilgin, bununla ilgili alternatif çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

En düşük emekli maaşlarını artıracak yeni formüllerninin olduğunu söyleyen Bakan Bilgin ''Emeklilere rahat nefes aldıracak, üzerlerindeki tahrip edici enflasyonun şartlarını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı bir şekilde çalıştık. Depremle ilgili çalışmalar nedeniyle biraz ertelenmişti ama ben bu hafta içerisinde ya da en geç önümüzdeki hafta başı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğim." dedi

Bilgin, EYT düzenlemesinden sonra 13 milyon emekli sayısının 15 milyona yükseleceğini belirtti. Bilgin bugün burada bahsettiğim konuyu, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza sunacağım alternatif müjde modelleri de sadece 13 milyonu değil, 15 milyonu kapsayacak." dedi.'

EMEKLİLER NEFES ALACAK'

Bakan Bilgin, emeklilerin daha rahat nefes alacağı bu çalışmaların ''Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum.'' dedi. Bu uygulamanın hayata geçmesi durumunda emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama olacağı belirtildi. 

Emekli bayram ikramiyeleri için kritik görüşme! 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? 

Emekli olamayanlara toplu para sürprizi! Birikmiş paranızı hemen alın!